Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ανοίγει σήμερα η Πύλη για ποδήλατα τύπου ΑμΕΑ - Η διαδικασία

Offsite Team -
09.11.2021

Ανοίγει σήμερα η Πύλη για ποδήλατα τύπου ΑμΕΑ - Η διαδικασία

Thumbnail
Έτσι θα κάνετε την αίτηση για τα €200 για ποδήλατο

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι, η υποβολή αιτήσεων για επιχορήγηση της αγοράς ποδηλάτων θα τεθεί σε εφαρμογή σήμερα Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021 στις 09.00 π.μ. για τα ποδήλατα τύπου ΑμεΑ και αύριο Τετάρτη 10 Νοεμβρίου στις 09.00 π.μ. για τα ποδήλατα τύπου Πόλης, Δρόμου και Ορεινής. 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Η διαδικασία υποβολής της αίτησης έχει ως ακολούθως:

(1)  Επίσκεψη στην ιστοσελίδα www.podilato.gov.cy βάσει της ημερομηνίας έναρξης υποβολής αιτήσεων.  Συγκεκριμένα, για την υποβολή αίτησης για τα ποδήλατα τύπου ΑμεΑ οι αιτητές θα πρέπει να επισκεφθούν την ιστοσελίδα στις 9 Νοεμβρίου 2021 στις 9.00 π.μ. ενώ για  τα ποδήλατα τύπου Πόλης, Δρόμου και Ορεινής οι αιτητές θα πρέπει να επισκεφθούν την ιστοσελίδα στις 10 Νοεμβρίου 2021 στις 09.00 π.μ.

(2)  Με την είσοδό του στην Πύλη ο αιτητής θα πρέπει να υποβάλει αίτηση προέγκρισης καταχωρώντας τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου. Η προέγκριση θα παραχωρηθεί στους αιτητές κατά σειρά προτεραιότητας.

(3)  Οι προεγκριθέντες αιτητές θα παραλάβουν μήνυμα με σύνδεσμο (link) όπου θα μπορούν να υποβάλουν τα στοιχεία που απαιτούνται για τη σχετική επιχορήγηση.  Τα στοιχεία μπορούν να υποβληθούν οποιαδήποτε ώρα, εντός του χρονικού πλαισίου των τριών (3) ημερών.

(4)  Όσοι αιτητές δεν έχουν προεγκριθεί, και επιθυμούν να ενταχθούν στην λίστα επιλαχόντων, θα πρέπει να καταχωρήσουν την ηλεκτρονική τους διεύθυνση στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί στην Πύλη.

Υπενθυμίζεται ότι, δικαιούχοι του Σχεδίου Επιχορήγησης Αγοράς Καινούριου μη Ηλεκτροκίνητου Ποδηλάτου είναι οι Κύπριοι, οι Ευρωπαίοι και οι πολίτες τρίτων χωρών, άνω των 18 ετών, οι οποίοι διαμένουν μόνιμα στις περιοχές που ελέγχει η Κυπριακή Δημοκρατία.  Το Σχέδιο αφορά στην αγορά καινούριου μη ηλεκτροκίνητου ποδηλάτου το οποίο εμπίπτει στις ακόλουθες κατηγορίες:

α) Ποδήλατα Πόλης (City Bikes)

β) Ποδήλατα Δρόμου (Road Bikes)

γ) Ποδήλατα Ορεινής (Mountain Bikes)

δ) Ποδήλατα για Άτομα με Αναπηρίες (ΑμεΑ)

Σημειώνεται ότι από το Σχέδιο εξαιρούνται τα Ηλεκτρικά Ποδήλατα για τα οποία θα δοθεί επιδότηση από άλλο μελλοντικό Σχέδιο. 

Όσον αφορά στο ύψος της επιδότησης για τα ποδήλατα Πόλης, Δρόμου και Ορεινής, το μέγιστο ποσό της επιδότησης θα ανέρχεται στα €200, νοουμένου ότι η αξία του ποδηλάτου δεν θα υπερβαίνει τα €1000 συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, ή στην πραγματική τιμή αγοράς του ποδηλάτου, όποιο από τα δύο ποσά είναι μικρότερο. 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Σχετικά με τα ποδήλατα για τα Άτομα με  Αναπηρίες (ΑμεΑ) το μέγιστο ποσό της επιδότησης θα ανέρχεται στα €800, νοουμένου ότι η αξία του ποδηλάτου δεν θα υπερβαίνει τα €4000 συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, ή στην πραγματική τιμή αγοράς του ποδηλάτου, όποιο από τα δύο ποσά είναι μικρότερο.  

Τέλος, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων υπενθυμίζει ότι, πέραν από το 2021, το πιο πάνω Σχέδιο θα εφαρμοστεί και κατά τη διάρκεια του 2022 και του 2023.

Home