Άνοιγμα Αρχηγού στην κοινωνία

Άνοιγμα Αρχηγού στην κοινωνία

Πρέπει να κερδηθεί η εμπιστοσύνη του κοινού στην Αστυνομία, δηλώνει ο Αρχηγός

Πρέπει να κερδηθεί η εμπιστοσύνη του κοινού στην Αστυνομία, που έχει κλονιστεί με τα τελευταία γεγονότα, ανέφερε σήμερα ο Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης.  

Σε δηλώσεις στο περιθώριο συνάντησης του με μέλη της ΑΔΕ Λάρνακας που έγινε στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης, ο κ. Μιχαηλίδης επανέλαβε ότι «για να γίνει αυτή η μεγάλη αλλαγή της ηγεσίας της Αστυνομίας και του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, προηγήθηκαν κάποια δυστυχώς λυπηρά γεγονότα. Ως εκ τούτου, λαμβάνοντας υπόψη την κρισιμότητα των καιρών, πρέπει να σκεφτούμε μαζί ενωμένοι τι πρέπει να κάνουμε για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κοινού, η οποία ομολογουμένως έχει κλονιστεί με τα τελευταία γεγονότα».

Λέγοντας τούτο, συνέχισε, «δεν θα αποφύγω να πω ότι πιθανόν να υπάρχουν οποιεσδήποτε ευθύνες. Επειδή η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας ίσως είναι μια από τις Επαρχίες που προφανώς επηρεάζεται και επειδή η κατάσταση αυτή βρίσκεται υπό διερεύνηση από την Ανεξάρτητη Αρχή, θα αναμένουμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων που διεξάγονται και θα δούμε εάν προκύπτουν και ποια αδικήματα».

 

Ταυτόχρονα, συνέστησε σε όλους «υπομονή να περιμένουμε τα αποτελέσματα και αν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν».  

Αναφερόμενος στη παρουσία του σήμερα στη Λάρνακα, είπε ότι στόχος είναι «να δώσουμε το μήνυμα στην κοινωνία ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό και θα χρησιμοποιήσουμε τα οποιαδήποτε μέσα για να εξυψώσουμε το κύρος της Αστυνομίας στα μάτια του κοινού και να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας. Πρέπει επίσης να δοθεί και το μήνυμα ότι η νέα ηγεσία θα βρίσκεται δίπλα και κοντά στον κάθε ευσυνείδητο και επαγγελματία αστυνομικό που δίνει τη ψυχή του και τη ζωή του για την προστασία της ασφάλειας του κόσμου».  

Ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως «θα είμαστε δίπλα σε αυτούς τους αστυνομικούς. Ακόμα και στην περίπτωση που στην προσπάθεια τους να εκτελέσουν το καθήκον τους, θα διαπράξουν οποιοδήποτε σφάλμα, οι αστυνομικοί θα πρέπει να ξέρουν ότι θα είμαστε δίπλα τους εάν τα οποιαδήποτε λάθη και παραλείψεις γίνονται καλόπιστα στην προσπάθεια να κάνουμε το καθήκον μας».  

Ταυτόχρονα επανέλαβε ότι «ως ηγεσία της Αστυνομίας, θα επιδείξουμε μηδενική ανοχή, σε εκείνους τους διεφθαρμένους αστυνομικούς, οι οποίοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αμαυρώνουν το καλό όνομα της Δύναμης. Δεν θα υπάρχει έλεος για αυτούς και η τιμωρία θα πέσει εκεί και όπως πρέπει».

Όπως είπε ο Αρχηγός, «θα είμαστε πάντοτε κοντά στους καλούς αστυνομικούς. Αυτή η Υπηρεσία έχει να επιδείξει ό,τι έχει δώσει αγώνες για τη Δημοκρατία και αίμα με νεκρούς και τραυματίες στην πορεία της κυπριακής κοινωνίας και αυτό θα συνεχίσει να κάνει.  Όλοι μας πρέπει να είμαστε περήφανοι για αυτό που είμαστε», ανέφερε.  

Σημείωσε ακόμα πως «εκείνοι που είναι περήφανοι είναι εκείνοι που ξέρουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους. Για τους υπόλοιπους εάν κάποιοι νομίζουν ότι με το να βρίσκονται στην Αστυνομία θα περνούν οι παρανομίες που μπορεί να νομίζουν ότι τους παρέχει η θέση τους, αυτό να το βγάλουν από το μυαλό τους».

Home