Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ανοίγουν την κάνουλα για επιχορήγηση ποδηλάτων - Ποιους θα αφορά

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
27.05.2022 - 06:00

Ανοίγουν την κάνουλα για επιχορήγηση ποδηλάτων - Ποιους θα αφορά

Νέο Σχέδιο τον Ιούνιο για υποβολή αιτήσεων - Λεπτομέρειες

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

To Yπουργείο Μεταφορών ξανανοίγει την κάνουλα για επιχορήγηση ποδηλάτων. Πληροφορίες όμως της Offsite αναφέρουν ότι με βάση την εμπειρία των προηγούμενων μηνών οι χορηγίες θα είναι καλά μελετημένες και στη βάση κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων αφού θα απευθύνονται σε:

  • Πρώτο: Λήπτες ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος 
  • Δεύτερο: Ανέργους 
  • Τρίτο: Χαμηλοσυνταξιούχους

Αρμόδια πηγή του Υπουργείου Μεταφορών μάς είπε ότι τα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια τέθηκαν αφού «θέλουμε να επωφεληθούν της χορηγίας όσοι έχουν ανάγκη και να αποφύγουμε στρεβλώσεις της προηγούμενης φοράς». Σημειώνεται πως στις αρχές του έτους έγιναν αιτήσεις και από άτομα που τα εισοδήματά τους είναι υψηλά.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Εντός δυο εβδομάδων

Ήδη το αρμόδιο Τμήμα επεξεργάζεται τα δεδομένα και εντός δυο εβδομάδων το Σχέδιο θα πάει στο Υπουργικό Συμβούλιο και στη συνέχεια θα αρχίσουν οι αιτήσεις. Τα δεδομένα είναι τα εξής:

Δεν πρόκειται να αλλάξει η διαδικασία με τους ΑμΕΑ αφού το μέγιστο ποσό της επιδότησης θα ανέρχεται πάνω - κάτω στα €800, νοουμένου ότι η αξία του ποδηλάτου δεν θα υπερβαίνει τα €4000 συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, ή στην πραγματική τιμή αγοράς του ποδηλάτου, όποιο από τα δύο ποσά είναι μικρότερο.

Όσον αφορά στα άτομα ΑμΕΑ, θα πρέπει να αποδεικνύουν στους αρμόδιους ότι όντως εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία είτε επιδεικνύοντας την ευρωπαϊκή ταυτότητα ΑμΕΑ είτε πιστοποίησης από το Συμβούλιο ΑμΕΑ.

Ωστόσο, ακόμα γίνεται επεξεργασία του ύψους της επιδότησης για τα ποδήλατα Πόλης, Δρόμου και Ορεινής ποδηλασίας που ίσως μειωθεί από €200  στα €175 -€185. Σημειώνεται ότι στον πρώτο διαγωνισμό η μέγιστη αξία του ποδηλάτου ήταν €1000 συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, ή στην πραγματική τιμή αγοράς του ποδηλάτου.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Τα ποδήλατα που θα προσφέρονται θα είναι:

  • Ποδήλατα Πόλης (City Bikes)
  • Ποδήλατα Δρόμου (Road Bikes)
  • Ποδήλατα Ορεινής (Mountain Bikes)
  • Ποδήλατα για Άτομα με Αναπηρίες (ΑμεΑ)

Σημειώνεται ότι από το Σχέδιο εξαιρούνται τα Ηλεκτρικά Ποδήλατα που θα δοθεί επιδότηση από άλλο Σχέδιο

Πάντως, η επιλογή θα γίνει μέσω κλήρωσης αφού μετά την υποβολή των αιτήσεων οι αιτητές θα εξασφαλίζουν ένα αριθμό και όσοι είναι τυχεροί θα παίρνουν ποδήλατο.

Καιρός: Αγγίζει σαραντάρια το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία

Offsite Team -
02.07.2022 - 07:39

Καιρός: Αγγίζει σαραντάρια το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία

Αναλυτικά το δελτίο καιρού από το Kitasweather

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί έως βορειοδυτικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τοπικά στα ανατολικά έως τα 5 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε θαλάσσιους, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια τα 5 μποφόρ το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο πάνω και θα ανέλθει γύρω στους 36 έως 39 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 30 έως 35 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 21 έως 23 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα. 

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί έως βορειοανατολικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τοπικά στα νότια και ανατολικά έως τα 5 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε θαλάσσιους, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 37 έως 39 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 31 έως 35 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 23 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Κυριακή το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 21 έως 23 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα. 

Την Δευτέρα, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί εντάσεως 2-4 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε θαλάσσιους, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 37 έως 39 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, χωρίς να αποκλείεται μεμονωμένο και πρόσκαιρο 40άρι, γύρω στους 31 έως 35 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 24 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Δευτέρα το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, εντάσεως 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 21 έως 23 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα. 

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί εντάσεως 2-4 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε θαλάσσιους, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 37 έως 39 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, χωρίς να αποκλείεται μεμονωμένο και πρόσκαιρο 40άρι, γύρω στους 30 έως 35 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 24 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Τρίτη το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, εντάσεως 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 21 έως 23 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα. 

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας σε επίπεδα λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή.

Home