Ανοιχτό για επισκέψεις το υποβρύχιο Γκιούρ στην Κερύνεια

Ανοιχτό για επισκέψεις το υποβρύχιο Γκιούρ στην Κερύνεια

Τι μεταδίδεται από τα Κατεχόμενα

Στο λιμανάκι της Κερύνειας προσάραξε το τουρκικό υποβρύχιο TCG Gür (S-357) που θα είναι ανοικτό για επισκέψεις από πολίτες μέχρι τις 8 Ιουλίου.  

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, το υποβρύχιο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων που προσάραξε χθες στο λιμανάκι της Κερύνειας θα είναι ανοικτό μεταξύ των ωρών 10.00 - 12.00 και 14.00-17.00.

 

Τουρκικά ΜΜΕ μετέδιδαν χθες βράδυ ότι σε μια περίοδο που τα γεωτρητικά πλοία Φατίχ και Γιαβούζ συνεχίσουν τις γεωτρητικές εργασίες τους, το εν λόγω υποβρύχιο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων αγκυροβόλησε στο λιμάνι της Κερύνειας και θα είναι ανοικτό για επισκέψεις από πολίτες.

 

Η Κίπρις ποστασί είχε μεταδώσει προχθές αναρτώντας φωτογραφίες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του υποβρυχίου Γκιούρ που φαινόταν με γυμνό μάτι από την στεριά, προκαλώντας ανησυχία στον κόσμο. Η εφημερίδα επικαλούμενη «ασφαλείς πληροφορίες» είχε γράψει ότι το υποβρύχιο εκτελούσε «καθήκοντα ρουτίνας» στην περιοχή και είχε βγει στην επιφάνεια της θάλασσας για λόγους ανεφοδιασμού του προσωπικού.  

Χθες ανακοινώθηκε ότι προσάραξε στο λιμανάκι της Κερύνειας και είναι ανοικτό για επισκέψεις.  

Στο μεταξύ, τον περασμένο Απρίλιο, μεταξύ 17 και 21 του μήνα, είχε αγκυροβολήσει στο λιμανάκι της Κερύνειας και το τουρκικό υποβρύχιο Σακάρια το οποίο επίσης ήταν ανοικτό  για επισκέψεις από πολίτες. Το ίδιο συνέβη και με το υποβρύχιο Ινονού του τουρκικού ναυτικού στις αρχές Μαΐου.

Home