Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

«Ανοικτά οδοφράγματα με 0 κρούσματα στην ε/κ πλευρά για 14 μέρες»

Offsite Team -
27.05.2020 - 18:43

«Ανοικτά οδοφράγματα με 0 κρούσματα στην ε/κ πλευρά για 14 μέρες»

Thumbnail
Δήλωσε ο «υπουργός υγείας» στα κατεχόμενα

Στην ε/κ πλευρά η πανδημία συνεχίζεται και εάν αυτό συμβαίνει μέχρι τις 8 Ιουνίου, τα οδοφράγματα δεν θα ανοίξουν, δήλωσε ο «υπουργός υγείας», Αλί Πιλλί λέγοντας ότι σκέφτονται την υγεία του «λαού» και εάν η κατάσταση στην ε/κ πλευρά είναι όπως σήμερα, «δεν είμαστε υπέρ της επαναλειτουργίας των οδοφραγμάτων. Εάν στην ε/κ πλευρά μηδενιστούν τα κρούσματα, όπως σε εμάς, και περάσουν 14 ημέρες, τότε θα τα ανοίξουμε».

 

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Πιλλί προέβη σε δηλώσεις σε τηλεοπτική εκπομπή στον «Μπαϊράκ» όπου ρωτήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα. Πρέπει και στις δύο κοινότητες να υπάρχει ένα κοινό σημείο, μια κοινή κατάσταση, πρόσθεσε.

 

Ερωτηθείς για το πότε θα αρχίσουν οι πτήσεις, ο κ. Πιλλί είπε ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα. Όταν ξεκαθαρίσει, συνέχισε, θα θέσουν και τις προϋποθέσεις γι’ αυτό. Σημείωσε ωστόσο ότι όσοι «πολίτες» του ψευδοκράτους έρχονται από τον Ιούνιο στα κατεχόμενα θα είναι υποχρεωτικό να τηρούν την καραντίνα των 14 ημερών (σπίτι τους).

 

Ο κ. Πιλλί μίλησε για επιτυχία που ανήκει σε όλους, το γεγονός ότι τα κρούσματα κορωνοϊού στα κατεχόμενα ήταν τόσο λίγα και σημείωσε ότι εδώ και 39 ημέρες δεν εντοπίστηκε κανένα θετικό κρούσμα. Συνέστησε όμως την χρήση μάσκας, την τήρηση της κοινωνικής απόστασης και των κανόνων υγιεινής.

 

Ανέφερε επίσης πως θα δώσουν σημασία στο να ενδυναμώσουν τις υποδομές ώστε να έχουν καλύτερες υπηρεσίες όταν χρειαστεί για τυχόν κρούσματα, προσθέτοντας ότι στη συμφωνία Τουρκίας – ψευδοκράτους που υπογράφθηκε χθες, περιλαμβάνεται η προετοιμασία των σχεδίων και ο θεμέλιος λίθος για ένα νέα γενικό νοσοκομείο στην κατεχόμενη Λευκωσία, 500 κλινών. Μέχρι να ολοκληρωθεί το καινούργιο, είπε, θα ενδυναμώσουν σε τεχνικό επίπεδο το υφιστάμενο νοσοκομείο στην κατεχόμενη Λευκωσία.

ΚΥΠΕ

Home