Άνοιξαν οι online αιτήσεις για επίδομα τέκνου & μονογονεϊκές

Άνοιξαν οι online αιτήσεις για επίδομα τέκνου & μονογονεϊκές

Απλοποιείται η διαδικασία / Όσα ανέφερε ο Υφυπουργός Καινοτομίας - Όλες οι πληροφορίες

Την δυνατότητα να υποβάλουν και online τις αιτήσεις τους για το επίδομα τέκνου και μονογονεϊκής οικογένειας έχουν από την Δευτέρα 4/10 οι πολίτες μέσω της Κυβερνητικής Διαδικτυακής Διόδου Ασφαλείας (ΑΡΙΑΔΝΗ).

Όπως ανέφερε ο κ. Κόκκινος, από την Δευτέρα άνοιξε η πλατφόρμα για την online αίτηση για το επίδομα τέκνου και μονογονεϊκής οικογένειας. Οι εν δυνάμει δικαιούχοι ανέρχονται περίπου στις 11 χιλιάδες.

Σε πρώτη φάση αν κάποιος δεν μπορεί να υποβάλει την αίτηση ηλεκτρονική δίνεται η δυνατότητα παράτασης 3 μηνών ώστε να υποβληθεί η αίτηση με τον παραδοσιακό τρόπο.

Η υπηρεσία όπως δήλωσε ο κ. Κόκκινος είναι πάρα πολύ απλή και εύκολη στη χρήση και είναι το αποτέλεσμα μιας συνεργασίας του Υφυπουργείου Έρευνας με το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών ασφαλίσεων.

>>> ΕΔΩ δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για τις online αιτήσεις

Έγινε μια εξαιρετική δουλειά η οποία θα ευκολύνει τον κόσμο διότι δεν θα χρειάζεται να υποβάλει στο υπουργείο ή στα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τις αιτήσεις του.

>>>> Αυτή είναι η ιστοσελίδα για την online αίτηση για το επίδομα τέκνου (Κατηγορία Επιδόματα/Χορηγίες).

Περισσότερες πληροφορίες για τις αιτήσεις

Οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν εύκολα και με ασφάλεια την αίτησή τους μέσω οποιασδήποτε συσκευής με πρόσβαση στο διαδίκτυο, 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εγγραφή στην ΑΡΙΑΔΝΗ και η ταυτοποίηση του προφίλ των πολιτών σε εξουσιοδοτημένα κέντρα ή μέσω i-banking.

Τονίζεται ότι, για σκοπούς εξέτασης της αίτησης, είναι υποχρεωτικό για τις οικογένειες που υποβάλλουν για πρώτη φορά αίτηση, να συμπληρωθεί και να αποσταλεί στην Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας το Έντυπο Εξουσιοδότησης σε πρωτότυπη και έντυπη μορφή.

Υπενθυμίζεται ότι, όσοι είχαν καταστεί δικαιούχοι των πιο πάνω Επιδομάτων για το έτος 2020, δεν χρειάζεται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση για το έτος 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ηλεκτρονική αίτηση Επιδόματος Τέκνου και Επιδόματος Μονογονεϊκής Οικογένειας, επικοινωνήστε:

Ιστοσελίδα: http://www.mlsi.gov.cy

Τηλέφωνο: 22 804 000

Email: [email protected]

Φαξ: 22 668 049

Οι υπηρεσίες που ψηφιοποιούνται

Το Υπουργείο δουλεύει εντατικά ώστε να ψηφιοποιηθούν οι υπηρεσίες. Όσον αφορά το Υπουργείο Εργασίας ο κ. Κόκκινος ανέφερε ότι διαχειρίζονται τα επιδόματα ασθενείας, ανεργίας, μητρότητας, την σύνταξη χηρείας και σύνταξη γήρατος.

Επίσης όπως δήλωσε ο υφυπουργός καινοτομίας, θα δούμε επιπρόσθετες υπηρεσίες στο κτηματολόγιο και την πολεοδομία στις ήδη 12 υπηρεσίες που υπάρχουν.

Τέλος ο κ. Κόκκινος στο Υφυπουργείο επικεντρώνονται ώστε να δοθεί καλύτερη ποιότητα ζωής στο πολίτη μέσα από την χρήση της τεχνολογίας. 

Home