Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ανθούση: Φόρος τιμής στην σπουδαία γυναίκα Γεωργία Πολυβίου

Offsite Team -
17.10.2022

Ανθούση: Φόρος τιμής στην σπουδαία γυναίκα Γεωργία Πολυβίου

Πήρε το όνομα της Γεωργίας Πολυβίου ο Παιδοκομικός Σταθμός, «Ουράνιο Τόξο» - Συνεχίζει το έργο της ο σύζυγος της

Στα εγκαίνια του Παιδοκομικού Σταθμού «Ουράνιο Τόξο» και στα αποκαλυπτήρια της τιμητικής πλάκας και τη μετονομασία του κτιρίου σε «Γεωργία Πολυβίου» παρευρέθηκε η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Αναστασία Ανθούση.

>>> Διαβάστε επίσης: Φωτορεπορτάζ – Εγκαίνια «Ουράνιο Τόξο - Γεωργία Πολυβίου» <<<

Όπως ανέφερε στον χαιρετισμό της, η λειτουργία του Παιδοκομικού Σταθμού «Ουράνιο Τόξο» του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας συνιστά τομή στην προσπάθεια για εξασφάλιση επαρκών δομών που να απευθύνονται σε ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, όπως είναι τα βρέφη, τα νήπια και τα παιδιά. 

Ο σχεδιασμός στοχευμένων προγραμμάτων φροντίδας παιδιών από τη βρεφική ηλικία και η δημιουργία επαρκών δομών αποτελεί επιτακτική ανάγκη, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, με τις κοινωνικό-οικονομικές μεταβολές που σημειώνονται παγκόσμια, όπως ανέφερε. 

ωψαεδςαδαςδαδ

Παράλληλα η Υφυπουργός αναφέρθηκε και στα αποκαλυπτήρια της τιμητικής πλάκας και τη μετονομασία του κτιρίου σε «Γεωργία Πολυβίου». Με την κίνηση αυτή αποτίνουμε φόρο τιμής στη σπουδαία γυναίκα, την Γεωργία Πολυβίου, η οποία ως Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Αλκυονίδες» είχε αφοσιώσει τη ζωή της στην καλυτέρευση της ζωής των δυσπραγούντων συμπολιτών μας, σημείωσε η Υφυπουργός, συμπληρώνοντας πως η Γεωργία Πολυβίου ήταν γνωστή για την αγάπη της για τα παιδιά εργάστηκε σε όλη την πορεία της ακούραστα και αθόρυβα, για να διασφαλίσει την ευημερία των παιδιών, αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα της στα κοινωνικά δρώμενα της Κύπρου. 

Η κα. Ανθούση σημείωσε μεταξύ άλλων πως «η εθελοντική της προσφορά, η ανιδιοτέλεια και το μεγαλείο της ψυχής της αντικατοπτρίζονται, ανάμεσα σε άλλα πολλά, στο έργο που εγκαινιάζουμε σήμερα. Θα ήθελα να σας εκφράσω, αγαπητέ κ. Πολυβίου, τις ειλικρινείς ευχαριστίες τόσο της Πολιτείας, του Δήμου και της κοινωνίας της Λευκωσίας, που συνεχίζετε το φιλάνθρωπο έργο της πολυαγαπημένης σας συζύγου και παραμένετε με ουσιαστικές ενέργειες στο πλευρό όσων το έχουν πραγματική ανάγκη». 

lnl

Τέτοια προγράμματα, πέραν της ωφελιμότητάς τους για την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη και την εξέλιξη των ικανοτήτων των παιδιών, συντείνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό στην προσπάθειά μας για συμφιλίωση της οικογενειακής και της επαγγελματικής ζωής.

Διαβάστε αυτούσιο τον χαιρετισμό της Υφ. Πρόνοιας:

«Με ιδιαίτερα αισθήματα χαράς και συγκίνησης αποδέχτηκα την πρόσκληση του αγαπητού Δήμαρχου Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη για να παρευρεθώ στη σημερινή εκδήλωση και να τελέσω τα εγκαίνια ενός πολύ σημαντικού έργου για την αστική Λευκωσία. Η λειτουργία του Παιδοκομικού Σταθμού «Ουράνιο Τόξο» του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας συνιστά τομή στην προσπάθεια για εξασφάλιση επαρκών δομών που να απευθύνονται σε ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, όπως είναι τα βρέφη, τα νήπια και τα παιδιά. 

Ο σχεδιασμός στοχευμένων προγραμμάτων φροντίδας παιδιών από τη βρεφική ηλικία και η δημιουργία επαρκών δομών αποτελεί επιτακτική ανάγκη, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, με τις κοινωνικό-οικονομικές μεταβολές που σημειώνονται παγκόσμια. Τέτοια προγράμματα, πέραν της ωφελιμότητάς τους για την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη και την εξέλιξη των ικανοτήτων των παιδιών, συντείνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό στην προσπάθειά μας για συμφιλίωση της οικογενειακής και της επαγγελματικής ζωής. Προσφέροντας στους γονείς, ιδιαίτερα εκείνων με χαμηλά εισοδήματα, τους μονογονείς, τους μετανάστες, κοκ, υπηρεσίες φροντίδας για τα παιδιά τους, διευκολύνεται η ένταξή τους στην αγορά εργασίας και ενισχύεται ο οικογενειακός προϋπολογισμός.

f

Εξ ου και η Κυβέρνηση, μέσω του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, προωθεί τη λειτουργία 25 δομών βρεφονηπιακής φροντίδας με τη συνδρομή των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων εθελοντισμού, στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας «Κύπρος_Το Αύριο». Επιπρόσθετα, για πρώτη φορά, έχει εφαρμόσει με επιτυχία το Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων και Σίτισης Παιδιών μέχρι 4ων ετών, δίνοντας πρόσβαση σε ποιοτική προσχολική εκπαίδευση σε παιδιά από την πρώιμη ηλικία και τη δυνατότητα στους γονείς για ένταξη στην αγορά εργασίας.

fdbfdb

Προς τον σκοπό αυτό, σημαντικός είναι ο ρόλος που καλείται να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η συμβολή των Τοπικών Αρχών στην αντιμετώπιση των κοινωνικών αναγκών και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής στον τόπο μας είναι ουσιαστικός. Η εμπλοκή τους στον τομέα της παροχής υπηρεσιών προσφέρει τη δυνατότητα καλύτερης διερεύνησης και εντοπισμού αναγκών, καθώς και αποτελεσματικότερη οργάνωση και συνεργασία με το σύνολο των τοπικών φορέων και των κοινωνικών εταίρων για την αντιμετώπιση πολύπλοκων και σύνθετων τοπικών προβλημάτων. Αναγνωρίζοντας την ανάγκη αυτή, ο Δήμος Λευκωσίας μέσα από τη δημιουργία του Πολυδύναμου Κέντρου επενδύει στις πολιτικές κοινωνικής αλληλεγγύης στηρίζοντας στην πράξη όσους έχουν πραγματική ανάγκη.

Το κράτος στηρίζει έμπρακτα τη λειτουργία προγραμμάτων Κοινωνικής Φροντίδας που καλύπτουν τις ανάγκες των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού μέσα από το Σχέδιο Κρατικών Ενισχύσεων Ήσσονος Σημασίας που διαχειρίζονται οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας. Στο πλαίσιο αυτό, το Πολυδύναμο Κέντρο Λευκωσίας λαμβάνει επιχορήγηση για τη λειτουργία πέντε προγραμμάτων κοινωνικής φροντίδας, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών απογευματινής απασχόλησης παιδιών σχολικής ηλικίας, την κατ’ οίκον φροντίδα ηλικιωμένων, τη λειτουργία Κέντρου Ενηλίκων και την παροχή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών. Η συνολική χορηγία που δόθηκε στο Πολυδύναμο Κέντρο Λευκωσίας για το 2022 είναι ύψους €86.000.

Ταυτόχρονα, οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας προωθούν αναβάθμιση της σχετικής νομοθεσίας και των κανονισμών που διέπουν τη λειτουργία των βρεφικών και παιδικών σταθμών, έτσι ώστε να παρέχεται ποιοτικότερη φροντίδα σε κάθε παιδί, η οποία θα ανταποκρίνεται στις νέες προκλήσεις, όπως είναι η ένταξη και ενσωμάτωση παιδιών με αναπηρία στον κοινωνικό ιστό, η πολυπολιτισμικότητα και οι νέες τεχνολογίες. 

Αγαπητοί φίλοι,

Η σημερινή εκδήλωση, πέραν της σημαντικότητάς της λόγω της λειτουργίας του Κέντρου Φροντίδας, λαμβάνει ιδιαίτερα συγκινησιακό χαρακτήρα, αφού βρισκόμαστε εδώ για τα αποκαλυπτήρια της τιμητικής πλάκας και τη μετονομασία του κτιρίου σε «Γεωργία Πολυβίου». Με την κίνηση αυτή αποτίνουμε φόρο τιμής στη σπουδαία γυναίκα, την Γεωργία Πολυβίου, η οποία ως Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Αλκυονίδες» είχε αφοσιώσει τη ζωή της στην καλυτέρευση της ζωής των δυσπραγούντων συμπολιτών μας. Γνωστή για την αγάπη της για τα παιδιά εργάστηκε σε όλη την πορεία της ακούραστα και αθόρυβα, για να διασφαλίσει την ευημερία των παιδιών, αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα της στα κοινωνικά δρώμενα της Κύπρου. 

Η εθελοντική της προσφορά, η ανιδιοτέλεια και το μεγαλείο της ψυχής της αντικατοπτρίζονται, ανάμεσα σε άλλα πολλά, στο έργο που εγκαινιάζουμε σήμερα. Θα ήθελα να σας εκφράσω, αγαπητέ κ. Πολυβίου, τις ειλικρινείς ευχαριστίες τόσο της Πολιτείας, του Δήμου και της κοινωνίας της Λευκωσίας, που συνεχίζετε το φιλάνθρωπο έργο της πολυαγαπημένης σας συζύγου και παραμένετε με ουσιαστικές ενέργειες στο πλευρό όσων το έχουν πραγματική ανάγκη. 

Η προσφορά σας συνέβαλε στη διεκπεραίωση και τη λειτουργία του Κέντρου Φροντίδας και Απασχόλησης Παιδιών «Ουράνιο Τόξο» και θα έχει πολλαπλά οφέλη για τα παιδιά. 

Αγαπητέ Κωνσταντίνε, αγαπητά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,

Επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία σας να προωθήσετε τη δημιουργία του Κέντρου αυτού για την κάλυψη της ανάγκης φροντίδας ανήλικων παιδιών που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού στην περιοχή της αστικής Λευκωσίας.

Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι ως Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας εξακολουθούμε να είμαστε στο πλευρό σας και να στηρίζουμε τις δράσεις σας, που είναι εξαιρετικά πολύτιμες για την ευόδωση του στόχου μας, να αναβαθμίσουμε το κράτος πρόνοιας προς όφελος των πολιτών. 

Σας εύχομαι κάθε επιτυχία στους στόχους και επιδιώξεις σας».

 

Home