Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ανθούση: Στην Πάφο 50 ασυνόδευτοι ανήλικοι από το Πουρνάρα

Offsite Team -
31.03.2022 - 13:40

Ανθούση: Στην Πάφο 50 ασυνόδευτοι ανήλικοι από το Πουρνάρα

Αναμένεται να μεταφερθούν και άλλα

Την Τετάρτη μεταφέρθηκαν πενήντα ασυνόδευτοι ανήλικοι από το Πουρνάρα στην Πάφο, δήλωσε η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Αναστασία Ανθούση, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης Τύπου για τα επιδόματα των συνταξιούχων.

POURNARA

«Όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες είναι εκεί», είπε, «το ίδιο και οι ιδρυματικοί, οι ιατρικές υπηρεσίες, η αστυνομία για τα θέματα της φύλαξης».

Όπως είπε η κ. Ανθούση, μέσα στις επόμενες μέρες, αφού εξεταστεί η λειτουργία του καταλύματος, θα μεταφερθούν και τα υπόλοιπα παιδιά.

«Έχουμε αποφασίσει μαζί με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας όπως τα παιδιά μεταφερθούν σε ακόμα δύο φάσεις, με στόχο τις επόμενες μέρες να ολοκληρωθεί η μεταφορά τους».

Ανέφερε ότι όλα βαίνουν καλώς, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει μέχρι τώρα.

«Είμαστε σε συνεννόηση και μαζί με τους εθελοντές και την ΠΟΕΔ που έχουν εκφράσει τη θέλησή τους για υποβοήθηση του έργου για εξωσχολικές δραστηριότητες και όλοι είναι εκεί, κοινωνικοί εταίροι και συναρμόδιες υπηρεσίες, για να γίνουν οι διαδικασίες και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των ανηλίκων», πρόσθεσε.

ANILIKA-POURNARA

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τι γίνεται με τα υπόλοιπα ασυνόδευτα, η κ. Ανθούση είπε ότι για όσους ανήλικους  έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της αξιολόγησής τους, θα μεταφέρονται σταδιακά. «Για τα υπόλοιπα είμαστε σε συνεννόηση με τον Υπουργό Εσωτερικών και την Υπηρεσία Ασύλου, ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες και στο Πουρνάρα», είπε.

«Σίγουρα θέλω να εκφράσω τις ανησυχίες μου γιατί αυτό είναι μια ενδιάμεση, μεταβατική λύση. Οι συνεχιζόμενες μεταναστευτικές ροές θα μας δημιουργήσουν πρόβλημα γιατί δεν υπάρχουν οι δομές, όταν θα ολοκληρωθούν αυτές οι διαδικασίες», σημείωσε.

ΚΥΠΕ

Home