Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ανθούση:Προσηλωμένοι σε πολιτικές για 3η ηλικία & ευάλωτες ομάδες

Offsite Team -
30.09.2022

Ανθούση:Προσηλωμένοι σε πολιτικές για 3η ηλικία & ευάλωτες ομάδες

Το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας είναι προσηλωμένο και υλοποιεί πολιτικές που ενισχύουν την ενεργό γήρανση, βελτιώνουν το επίπεδο ζωής των ευάλωτων ατόμων και διασφαλίζουν την ασφαλή και ανεξάρτητη διαβίωσή τους, ανέφερε η Υφυπουργός, Αναστασία Ανθούση, τελώντας τα εγκαίνια του νέου χώρου στέγασης του ΣΚΕ Κούρη – Ξυλούρικου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, στην ομιλία της η κ. Ανθούση είπε πως ο νέος χώρος που θα στεγάζει πλέον το πρόγραμμα του Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού, «Υπηρεσίες Ηλικιωμένων» και τα γραφεία της διοίκησης, θα προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες προς όφελος των κατοίκων των 12 Κοινοτήτων της κοιλάδας Κούρη-Ξυλούρικου.

«Όπως με όλα τα Συμβούλια Κοινοτικού Εθελοντισμού που λειτουργούν σε διάφορες κοινότητες παγκύπρια, έτσι και το ΣΚΕ του Συμπλέγματος Κούρη-Ξυλούρικου συνδράμει ενεργά στην αποκέντρωση των κοινωνικών υπηρεσιών και την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων σε τοπικό επίπεδο, με ευέλικτες δράσεις που σχεδιάζονται στη βάση των αναγκών των κατοίκων της περιοχής», συμπλήρωσε.

Υπέδειξε, δε, ότι «εφαρμόζοντας προγράμματα για όλες τις πληθυσμιακές ομάδες, το ΣΚΕ Κούρη-Ξυλούρικου επικεντρώνεται στην ευαισθητοποίηση των κατοίκων της περιοχής και την ενεργοποίησή τους, με αποτέλεσμα να αναπτύσσεται ένα δίκτυο κοινωνικής στήριξης για την κάλυψη των αναγκών της τοπικής κοινωνίας».

Επιπρόσθετα, η Αναστασία Ανθούση ανέφερε ότι, ως μέρος του ευρύτερου σχεδιασμού του Κράτους για δημιουργία ευέλικτων προγραμμάτων, το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας αναγνωρίζει το ΣΚΕ Κούρη-Ξυλούρικου ως σημαντικό του εταίρο στην προσπάθεια για υλοποίηση πολιτικών που έχουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο και την ευημερία του.

Αναφερόμενη στο πρόγραμμα «Υπηρεσίες Ηλικιωμένων» που θα στεγαστεί στον νέο χώρο, η Υφυπουργός διευκρίνισε πως αυτό εστιάζει στις ανάγκες των ατόμων τρίτης ηλικίας που διαμένουν στην κοιλάδα Κούρη-Ξυλούρικου, με υπηρεσίες όπως η κατ’ οίκον διανομή φαγητού και φροντίδα, η στήριξη, κ.ά.

«Με τον τρόπο αυτό, ενισχύεται η προσπάθεια για περιορισμό της αστυφιλίας και παρέχεται στα άτομα τρίτης ηλικίας η δυνατότητα να παραμείνουν στις Κοινότητές τους και να συνεχίσουν να είναι ενεργοί πολίτες», συμπλήρωσε.

Στο χαιρετισμό της, η κ. Ανθούση ανέφερε, επίσης, ότι το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, αναγνωρίζοντας τις ανάγκες στήριξης των ευάλωτων ομάδων, προωθεί και στηρίζει έμπρακτα τη λειτουργία αυτών των προγραμμάτων μέσω του Σχεδίου Κρατικών Ενισχύσεων, ενώ έφερε ως παράδειγμα το ΣΚΕ Συμπλέγματος Κούρη – Ξυλούρικου, το οποίο έχει ήδη λάβει την πρώτη δόση από το ποσό €29.000, για το 2022, ενώ έχει ήδη προωθηθεί η καταβολή της δεύτερης δόσης.

Υπενθυμίζοντας ότι αύριο, Σάββατο, εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα Τρίτης Ηλικίας, είπε πως, ως κοινωνία, οφείλουμε σεβασμό και αναγνώριση για τα όσα πολύτιμα έχουν προσφέρει τα άτομα αυτά κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Σημείωσε ακόμη ότι «η δημιουργία χώρων υγιούς απασχόλησης, συναναστροφής, παροχής κοινωνικής φροντίδας και στήριξης, αλλά και η προσφορά κατ’ οίκον υπηρεσιών, αποτελούν θεμέλια για την ενίσχυση του κράτους πρόνοιας, τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων πληθυσμού και την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού».

Καταληκτικά, η Αναστασία Ανθούση διαβεβαίωσε πως το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας είναι προσηλωμένο και υλοποιεί πολιτικές που ενισχύουν την ενεργό γήρανση, βελτιώνουν το επίπεδο ζωής των ευάλωτων ατόμων, ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας, και διασφαλίζουν την ασφαλή και ανεξάρτητη διαβίωσή τους.

ΚΥΠΕ

Home