Αντιδράσεις εκπαιδευτικών για Test to Stay - «Παίζει» και απεργία

Αντιδράσεις εκπαιδευτικών για Test to Stay - «Παίζει» και απεργία

Έκτακτες γενικές Συνελεύσεις από τους δασκάλους - Νέος αναβρασμός στα σχολεία

Σε θέσεις μάχης βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί με αφορμή τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊου στα σχολεία. Δεν αποκλείουν μάλιστα και το ενδεχόμενο απεργίας.

Ήδη η ΠΟΕΔ συγκάλεσε έκτακτες γενικές Συνελεύσεις με σκοπό την εξουσιοδότηση του Δ.Σ. για λήψη πιθανών μέτρων αντίδρασης, μη αποκλειομένων και των απεργιακών, όταν αυτό κριθεί αναγκαίο, σε σχέση με τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούν τα ελλιπή μέτρα προστασίας που λήφθηκαν κατά της Πανδημίας Covid-19, στις σχολικές μονάδες.

Οι αντιδράσεις εντείνονται από χθες μετά και την απόφαση  για την εφαρμογή του Test to Stay στα σχολεία. 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Ωστόσο, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή του ΡΙΚ «Πρώτη Ενημέρωση» η πρόεδρος της ΠΟΕΔ Μύρια Βασιλείου εξήγησε ότι οι συνελεύσεις δεν αφορούν το μέτρο του test to Stay αλλά αποφασίστηκαν σε συνεδρία της Οργάνωσης στις 06 Ιανουαρίου 2022. 

Η κα Βασιλειου τόνισε ότι υπάρχει δυσαρέσκεια ανάμεσα στα μέλη για το γεγονός ότι γίνονται δημόσιες δηλώσεις για τη λήψη μέτρων «χωρίς να ενημερωθούμε και να καταθέσουμε απόψεις, ενώ είναι οι εκπαιδευτικοί που πρέπει να τα εφαρμόσουν». Η πρόεδρος της ΠΟΕΔ τόνισε οτι «μας προκαλεί προβληματισμό και ανησυχία ότι με το test to stay δεν απομονώνονται οι στενές επαφές και αυτό προκαλεί προβλήματα ασφάλειας. Εκκρεμούν πολλές διευκρινίσεις από τα συναρμόδια Υπουργεία που πρέπει να λυθούν». 

Η πρόεδρος της ΠΟΕΔ τόνισε ότι σκοπός δεν είναι η απεργία. Οι Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 15 Ιανουαρίου , από τις 10:00 μέχρι τις 16:00. ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ.

Να αναφέρουμε ότι αντιδράσεις υπήρξαν και εκ μέρους της ΟΕΛΜΕΚ. 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Σημειώνεται ότι ο υπουργικό αποφάσισε ότι από τις 17 Ιανουαρίου μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου 2022, την ένταξη του μέτρου “test to stay” στη Δημοτική και Μέση εκπαίδευση, με στόχο τα σχολεία να παραμείνουν σε λειτουργία και να εντοπίζονται έγκαιρα τα θετικά περιστατικά κορωνοϊού.  

Βάσει του μέτρου, οι στενές επαφές των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ανεξαρτήτως ιστορικού εμβολιασμού, θα υποβάλλονται καθημερινά σε τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid test ή self test) για περίοδο 5 ημερών. Αυτή η απόφαση αφορά μόνο στους μαθητές/μαθήτριες.

Αναμένονται σήμερα περισσότερες διευκρινίσεις για την εφαρμογή του μέτρου. 

 

Home