Αντιδράσεις για χωριά της Πάφου που είναι εκτός Στεγ. Πολιτικής

Αντιδράσεις για χωριά της Πάφου που είναι εκτός Στεγ. Πολιτικής

Τι αναφέρει ο Βουλευτής ΔΗΚΟ Πάφου κ. Πιττοκοπίτης

Ο βουλευτής ΔΗΚΟ Πάφου κ. Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης, με ανακοίνωση του αναφέρεται σε κενά και ελλείψεις το στεγαστικού σχεδίου αναζωογόνησης ορεινών και ακριτικών περιοχών που αφήνει όπως σημειώνει εκτός χωριά της Πάφου.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Κενά και ελλείψεις που παρουσιάζει το Στεγαστικό Σχέδιο Αναζωογόνησης Ορεινών και Ακριτικών Περιοχών του Υπουργείου Εσωτερικών.

‘Oπως έχει προκηρυχθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών με ισχύ την 1η Ιουλίου 2019 έχει διαπιστωθεί ότι αυτό παρουσιάζει σοβαρά κενά και ελλείψεις και γι΄αυτο το θέμα έχει εγγραφεί ως αυτεπάγγελτο από τον Βουλευτή ΔΗΚΟ Πάφου στην Κοινοβουλευτική επιτροπή Εσωτερικών για συζήτηση και λήψη των αναγκαίων διορθωτικών μέτρων.

O κ. Πιττοκοπίτης σημειώνει ότι ατυχώς το μοναδικό κριτήριο επιλογής των κοινοτήτων που εμπίπτουν στο συγκεκριμένο σχέδιο λαμβάνεται μόνο το υψόμετρο των 600 μέτρων και άνω.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βρίσκονται εκτός του σχεδίου η πλειονότητα των κοινοτήτων της ορεινής Πάφου που βρίσκονται κάτω από το υψόμετρο των 600 μέτρων σε αντίθεση με γειτονικές κοινότητες, για παράδειγμα, εμπίπτουν στο σχέδιο οι κοινότητες Σαλαμιούς και Αρμίνους αλλά είναι εκτός τα Κελοκέδαρα και τα Μέσανα. Ειναι εντός η Φοιτη και η Λάσα αλλά είναι εκτός η Σίμου - Δρύμου - Δρυνια, Κρίτου Μαρόττου – Κανναβιού – Άγιος Δημητριανός και Ψάθι. Εντός βρίσκονται η Τσάδα κα η Κοίλη και εκτός η Καλλέπεια – Λετύμπου – Χούλου- Πολέμι – Στρουμπί και Γιόλου. Εκτός επίσης παραμένουν όλες οι κοινότητες του Διαρίζου και όλες οι κοινότητες του Διαμερίσματος Πόλεως Χρυσοχούς.

Είναι αναγκαίο και επιβάλλεται όπως εκτός από το υψόμετρο, να λαμβάνεται υπόψιν και η απόσταση από τα αστικά κέντρα εάν πράγματι ο στόχος της πολιτείας είναι η στήριξη της υπαίθρου. Επίσης το σχέδιο αφορά σε παροχή οικονομικής ενίσχυσης για κατοίκηση σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές - κοινότητες εντός οικιστικών περιοχών και οικιστικών ζωνών.

Η θέση η δική μας είναι ότι θα πρέπει να θεωρούνται ότι είναι δικαιούχοι όσοι έχουν εξασφαλισμένη άδεια οικοδομής ανεξάρτητα στο που βρίσκεται το τεμάχιο όπου θα ανεγέρθη η κατοικία .

Θεωρούμε ότι είναι ορθό και δίκαιο και ότι εξυπηρετούνται καλύτερα οι στόχοι του σχεδίου να θεωρούνται δικαιούχοι και άτομα τα οποία άρχισαν οικοδομικές εργασίες ανεξάρτητα σε πιο στάδιο βρίσκεται η οικοδομή εφόσον πληρούνται τα άλλα κριτήρια του σχεδίου. Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης

 

Home