Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αντίδραση για μη υλοποίηση υποχρεώσεων της ΕΜΕΛ

Offsite Team -
27.05.2020

Αντίδραση για μη υλοποίηση υποχρεώσεων της ΕΜΕΛ

Thumbnail
Διαμαρτύρονται συντεχνίες και εργαζόμενοι

Σε περιπέτειες φαίνεται να οδηγούνται και πάλι οι δημόσιες μεταφορές στη Λεμεσό καθώς οι εργαζόμενοι στην Εταιρεία Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού (ΕΜΕΛ) εκφράζουν ετοιμότητα για δυναμικές κινητοποιήσεις, λόγω μη υλοποίησης των συμβατικών υποχρεώσεων της εταιρείας.

 

Συγκεκριμένα και όπως αναφέρουν στο ΚΥΠΕ συντεχνιακές πηγές, η ΕΜΕΛ δεν έχει καταβάλει τις αυξήσεις και τα αναδρομικά στους μισθούς των εργαζομένων της, σύμφωνα με τη Συλλογική Σύμβαση που ανανεώθηκε τον περασμένο Μάρτιο και έχει ισχύ από 1η Ιανουαρίου 2020.

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για Ios <<<  

 

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, η εταιρεία οφείλει στις Συντεχνίες τις εισφορές που έχουν αποκοπεί από τους μισθούς των μελών τους και αφορούν στην περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2020. Όπως υποδεικνύουν, η μη καταβολή των εισφορών, που αφορά μεταξύ άλλων το Ταμείο Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης και το Ταμείο Ευημερίας, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στις Συντεχνίες για κάλυψη των αναγκών και εξυπηρέτηση των δικαιούχων μελών τους.

 

Η εταιρεία έχει ήδη ενημερωθεί, τόσο γραπτώς όσο και προφορικώς, για την ανάγκη τακτοποίησής των υποχρεώσεων της πριν το τέλος Μαΐου, ενώ σχετική ενημέρωση έτυχαν τα αρμόδια Υπουργεία, Μεταφορών και Εργασίας.

 

Σε χθεσινή συνεδρία των τοπικών επιτροπών των εργαζομένων της ΕΜΕΛ, όπου συζητήθηκαν εκτενώς τα εκκρεμούντα ζητήματα, αποφασίστηκε ομόφωνα όπως, αν δεν διευθετηθούν τα θέματα κατά την καταβολή του μισθού Μαΐου, τότε από την ερχόμενη εβδομάδα θα εξεταστούν μέτρα δυναμικής αντίδρασης προς διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων της εταιρείας. 

ΚΥΠΕ

Home