Αντίδραση ΠΟΕΔ: Να συνέλθουν οι ανεύθυνοι πριν θρηνήσουμε θύματα

Αντίδραση ΠΟΕΔ: Να συνέλθουν οι ανεύθυνοι πριν θρηνήσουμε θύματα

Δάσκαλοι για επιθέσεις σε σχολεία: «Δε θα περάσει η τρομοκρατία»

Συναγερμός σήμανε σε Αστυνομία και Πυροσβεστική μετά τα δύο περιστατικά που σημειώθηκε σε Δημοτικά σχολεία της Λευκωσίας και της Λεμεσού.

Το πρώτο ... «κτύπημα» σημειώθηκε στις 1:35 τα ξημερώματα όταν εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός στο ΙΣΤ’ Δημοτικό Σχολείο Ζακακίου «Πολύκαρπου Βλάχου», με δεύτερο εκρηκτικό μηχανισμό να εντοπίζεται στη σκηνή από την Αστυνομία.

>>> «Αν έρχονταν τα παιδιά το πρωί θα μπορούσε να είχαμε άλλα θέματα»

Από την έκρηξη προκληθήκαν ζημιές στην πόρτα, τα παράθυρα και τον εξοπλισμό της αίθουσας καθώς και σε παράθυρα της εκκλησίας της Αγίας Βαρβάρας, που βρίσκεται απέναντι.

1

2

3

Λίγες ώρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 6:57 το πρωί της Πέμπτης, ξέσπασε φωτιά σε Δημοτικό σχολείο στη Λευκωσία και συγκεκριμένα στη περιοχή της Δευτεράς.

Η φωτιά ξέσπασε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες ζημίες, αφού σύμφωνα και με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής κάηκε η σκηνή, ενώ παράλληλα γράφτηκαν και συνθήματα. 

4

5

Μετά και τα όσα συνέβησαν, τα δύο σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για σήμερα. 

Καταδικάζει η ΠΟΕΔ

Με την φράση «Δε θα περάσει η τρομοκρατία», σχολιάζει τα δύο «κτυπήματα» που σημειώθηκαν στα δημοτικά η πρόεδρος της ΠΟΕΔ Μύρια Βασιλείου.

Σε ανάρτησή της σε προσωπικό της λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η κ. Βασιλείου καταδίκασε τις τρομοκρατικές, όπως τις χαρακτήρισε, ενέργειες που έγιναν στα σχολεία. Παράλληλα ανέφερε πως το ΔΣ της ΠΟΕΔ θα πραγματοποιήσει σήμερα έκτακτη συνεδρίαση ώστε να αποφασιστούν τρόποι αντίδρασης.

Αυτούσια η ανάρτησή της

«Καταδικαζουμε τις τρομοκρατικές ενέργειες  που έγιναν ανά το Παγκύπριο σε σχολικές μονάδες και καλούμε ολόκληρη την κοινωνία να σταθεί δίπλα μας. Καμία ανοχή σε αυτούς που επιδιώκουν την πρόκληση έντασης, όταν στο επίκεντρο βρίσκονται τα παιδιά μας και οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί. Είχαμε προειδοποιήσει, είναι αδιανόητο η αντίδραση στα μέτρα για τον κορονοϊό να εκφράζεται με αυτό τον τρόπο. 

Το κράτος έχει υποχρέωση να μας προστατέψει. Η παρανομία, οι βανδαλισμοί και οι κακόβουλες ενέργειες προσβάλλουν την ίδια τη Δημοκρατία. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ σε σημερινη έκτακτη συνεδρία, θα αποφασίσει τρόπους αντίδρασης.»

8

«Δεν μας εκφοβίζουν οι όποιοι ανεγκέφαλοι θέλουν κλειστά τα σχολεία»

Την ίδια ώρα, με ανάρτησή του και ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους ξέσπασε κατά των δραστών. 

«Οι τεράστιες ζημιές από τον εμπρησμό στο Δημοτικό Δευτέρας, οι οποίες θα κρατήσουν δυστυχώς τα παιδιά μακριά από το σχολείο τους πολλές μέρες υπογράφτηκαν και από τα πιο κάτω συνθήματα..... Οι αρμόδιοι πρέπει να δράσουν και να προστατέψουν τη δημόσια παιδεία. Οργανωμένοι γονείς και Εκπαιδευτικοί πρέπει να αντιδράσουν μαζί με κοινές εκδηλώσεις σε αυτά τα απαράδεκτα που συμβαίνουν και να δώσουν το μήνυμα ότι δεν μας εκφοβιζουν οι όποιοι ανεγκέφαλοι θέλουν κλειστά τα σχολεία μας. 

Να ξυπνήσουν οι υπεύθυνοι και να συνέλθουν οι ανεύθυνοι πριν θρηνησουμε θύματα. Απαντήστε μας υπεύθυνοι για την ασφάλεια των σχολείων των παιδιών και των εκπαιδευτικών και ανεγκέφαλοι που προχωράτε σε τέτοιες ανεύθυνες πράξεις. 

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝ ΚΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΕΡΝΑΝ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ;;;;;; Δεν θέλω καν να το σκέφτομαι», ήταν το καταληκτικό του σχόλιο.

6

7

Home