Αντιδρούν για μετονομασία του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου

Αντιδρούν για μετονομασία του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου

Ο πρόεδρος του κόμματος Αναγέννησης, Ερχάν Αρικλί χαρακτήρισε λυπηρό ένα τέτοιο ενδεχόμενο

Πολύ λυπηρό χαρακτήρισε ο πρόεδρος του κόμματος Αναγέννησης, Ερχάν Αρικλί το ενδεχόμενο να μετονομασθεί το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου σε αεροδρόμιο Φαζίλ Κιουτσιούκ.  

Όπως αναφέρουν τ/κ ΜΜΕ, σε γραπτή του δήλωση ο κ. Αρικλί αναφέρει ότι με λύπη άκουσε πως κατά την συνάντηση του προέδρου του ιδρύματος Φαζίλ Κιουτσιούκ με τον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ λέχθηκε πως είναι πιθανόν να μετονομασθεί το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου σε Φαζίλ Κιουτσιούκ.

 

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το όνομα του Φαζίλ Κιουτσιούκ, του ηγέτη του αγώνα του τ/κ «λαού» - όπως αναφέρει ο κ. Αρικλί – πρέπει να δοθεί σε νεόκτιστα μέρη κι αυτό είναι έκφραση πίστης σε αυτόν.

 

Όμως, συνεχίζει, το να αλλάξει το όνομα που χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια για το «αεροδρόμιο Ερτζιάν» σε Φαζίλ Κιουτσιούκ θα είναι μια μεγάλη ασέβεια και αγνωμοσύνη προς τον ήρωα – όπως γράφει – Φεχμί Ερτζιάν της ειρηνευτικής επιχείρησης του 1974, όπως χαρακτηρίζει την εισβολή.  

Το θέμα της μετονομασίας είχε σήμερα πρωτοσέλιδα η Χαλκίν Σεσί γράφοντας ότι κατά την συνάντησή του προέδρου του ιδρύματος Φαζίλ Κιουτσιούκ με τον Τ/κ ηγέτη, ο κ. Τατάρ είπε ότι θα προτείνει ο ίδιος στην νέα «κυβέρνηση» μόλις σχηματισθεί, να ονομασθεί το νέο – όπως είπε – αεροδρόμιο σε Δρ Φαζίλ Κιουτσιούκ, εννοώντας προφανώς τον νέο τερματικό σταθμό που χτίζεται στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home