Αντιδρούν οι δάσκαλοι -Σειρά μέτρων για τις επιθέσεις στα σχολεία

Αντιδρούν οι δάσκαλοι -Σειρά μέτρων για τις επιθέσεις στα σχολεία

Καταδικάζει βία και κάθε μορφή τρομοκρατίας η ΠΟΕΔ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ, με ανακοίνωση που εξέδωσε μετά από σημερινή έκτακτη συνεδρία του, καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή βίας και τρομοκρατίας που παρατηρήθηκε τις τελευταίες μέρες σε αριθμό σχολικών μονάδων, με αποκορύφωμα την έκρηξη βόμβας, τον εμπρησμό σχολείου και άλλους βανδαλισμούς που καταγράφηκαν σε σχολεία Λευκωσίας και Λεμεσού. «Τέτοιου είδους επιθέσεις αποτελούν επίθεση όχι μόνο κατά της εκπαίδευσης, αλλά πρωτίστως κατά της Δημοκρατίας», αναφέρει.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Η ΠΟΕΔ δηλώνει, επίσης, αποφασιστικότητα να στηρίξει παιδιά και εκπαιδευτικούς με κάθε δυνατό τρόπο, ενώ σημειώνει ότι «είναι αξιοθαύμαστος ο τρόπος με τον οποίο οι εκπαιδευτικοί Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης, ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες, βρίσκονται καθημερινά στις επάλξεις για να κρατήσουν τα σχολεία ανοικτά και ασφαλή».

Στη σημερινή του συνεδρία, ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ, αξιολογώντας την κατάσταση, αποφάσισε τη λήψη μέτρων.

Συγκεκριμένα, αποφάσισε, να προχωρήσει σε περαιτέρω επαφές με τα συναρμόδια Υπουργεία, την Αστυνομία, τη Συνομοσπονδία Γονέων και άλλους αρμοδίους φορείς, με στόχο την ομαλή λειτουργία των σχολείων υπό τις περιστάσεις, με ασφάλεια.

Δεύτερον, να προχωρήσει, σε συνεργασία με την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων στην οποία έχει απευθύνει σχετική πρόσκληση και τις σχολικές μονάδες, σε κοινές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, τη Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου. Λεπτομέρειες για τις εκδηλώσεις, θα δοθούν σε ανακοίνωση που θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Τρίτον, αποφάσισε να προχωρήσει με τις σχολικές μονάδες σε εκδηλώσεις και δράσεις που να αναδεικνύουν την αποφασιστικότητα των σχολείων να παραμείνουν ανοικτά, με ασφάλεια και υγεία. Οι δράσεις αρχίζουν από αύριο και για τον λόγο αυτό καλούν τα σχολεία να αφιερώσουν 20 λεπτά από τα μαθήματά τους, κάνοντας αναφορά στις έννοιες της «Δημοκρατίας», της «Τρομοκρατίας», της «Βίας» και του «Δημοκρατικού Διαλόγου».

Τέταρτον, να αποστείλει επιστολή προς την Αρμόδια Αρχή για τη διασφάλιση της ασφάλειας στα σχολεία, αλλά και πρόσθετα συναφή μέτρα προς όφελος των σχολικών μονάδων.

Τέλος, αποφάσισε παρέχει νομική στήριξη στα μέλη της που δέχτηκαν επιθέσεις ή άλλη οποιαδήποτε μορφή βίας.

Τέλος, η ΠΟΕΔ αναφέρει ότι σε πλήρη συμπόρευση, ολόκληρος ο διδασκαλικός κόσμος είναι αποφασισμένος να αντιμετωπίσει και αυτή τη δύσκολη κατάσταση. «Δεν πρόκειται να ανεχτούμε την τρομοκρατία, τις απαράδεκτες συμπεριφορές, τις ύβρεις και τις απειλές. Σε περίπτωση που συνεχιστούν παρόμοια φαινόμενα η Οργάνωση θα αντιδράσει με όλα τα νόμιμα μέσα που έχει στη διάθεσή της», καταλήγει.  

ΚΥΠΕ

Home