Αντιδρούν τα Κέντρα αναψυχής: « Θα υπάρξει αναστολή εργασιών»

Αντιδρούν τα Κέντρα αναψυχής: « Θα υπάρξει αναστολή εργασιών»

Πρώτη αντίδραση στην Offsite από τον Φάνο Λεβέντη

Έντονη ήταν η αντίδραση στην ιστοσελίδα μας του Προέδρου του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, Φάνου Λεβέντη μετά τις σημερινές αποφάσεις της Κυβέρνησης καθώς όπως είπε πλήττουν σε μεγάλο βαθμό τα Κέντρα αναψυχής.

Σε ένα πρώτο σχόλιο για τα νέα μέτρα ο κύριος Λεβέντης τόνισε ότι τα μέτρα αυτά τους βάζουν όλους «στο ίδιο καλάθι» τονίζοντας ότι ο περιορισμός θα πληξει τα εστιατόρια σε μεγάλο βαθμό τις νυχτερινές ώρες και θα υπάρξει αναστολή εργασιών. Μάλιστα εξέφρασε και την πικρία του καθώς όπως είπε ο υπουργός Υγείας δεν διαβουλεύεται μαζί τους.

Υπενθυμίζεται από αύριο και για περίοδο δύο εβδομάδων ο μέγιστος αριθμός προσώπων που επιτρέπεται να εξυπηρετούνται στα υποστατικά εστίασης  ορίζεται σε 75 άτομα σε εσωτερικούς χώρους και 150 άτομα σε εξωτερικούς χώρους. Εξακολουθεί σε κάθε περίπτωση να ισχύει το μέτρο για τήρηση απόστασης 3 τ.μ. για εσωτερικούς χώρους και 2 τ.μ. για εξωτερικούς χώρους ανά άτομο, ανεξάρτητα από τα τετραγωνικά μέτρα κάθε υποστατικού. Για παράδειγμα, εάν ένας χώρος εστίασης στις διαθέτει 400 τ.μ. σε εξωτερικό χώρο και με βάση το μέτρο για τήρηση απόστασης 2 τ.μ. ανά άτομο, θα μπορούσε να εξυπηρετήσει μέχρι 200 άτομα, ο αριθμός των πελατών δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 150. Εάν ένα υποστατικό διαθέτει 300 τ.μ. σε εσωτερικό χώρο και με βάση το μέτρο για τήρηση απόστασης 3 τ.μ. ανά άτομο, θα μπορούσε να εξυπηρετήσει μέχρι 100 άτομα, ο αριθμός των ατόμων δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 75. Νοείται ότι σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπεται η κράτηση πέραν των 10 ατόμων ανά τραπέζι.

Παράλληλα όσον αφορά την επαρχία της Λεμεσού όλοι οι χώροι εστίασης θα πρέπει να κλείνουν μέχρι τις 10:30 το βράδυ.

Home