Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για την απόφαση πληρωμής των τεστ

Offsite Team -
26.08.2021 - 22:20

Αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για την απόφαση πληρωμής των τεστ

Υποχρεωτική είναι η πληρωμή από όλους, ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους, των διαγνωστικών ελέγχων PCR/rapid στα κατεχόμενα, παρά την δήλωση του «πρωθυπουργού», Ερσάν Σανέρ πως το μέτρο θα ίσχυε μόνο για τους ανεμβολίαστους

 

Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, στην απόφαση που δημοσιεύθηκε στην «επίσημη εφημερίδα» του ψευδοκράτους αναφέρεται ότι τα διαγνωστικά τεστ θα τα πληρώνουν και οι μεν και οι δε, προκαλώντας αντιδράσεις. Ο «υπουργός υγείας», Ουνάλ Ουστέλ ανέφερε σήμερα ότι η απόφαση να χρεώνονται σε όλους τα τεστ ανήκει στο «υπουργείο δημοσιονομικών» και δεν συνάδει με τις πραγματικότητες. Στο «υπουργικό συμβούλιο», πρόσθεσε, ενέκριναν το να είναι δωρεάν τα τεστ για όσους έχουν εμβολιαστεί και να χρεώνονται σε όσους δεν το έπραξαν. Σημειώνοντας τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί εν μέσω πανδημίας, ο κ. Ουστέλ διερωτήθηκε αν δεν είναι τώρα το «κράτος» δίπλα στον κόσμο, πότε θα είναι.

 

Το θέμα προκάλεσε αντιδράσεις και στην αντιπολίτευση με τον πρόεδρο του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν να επισημαίνει την αντίφαση της απόφασης και της αντίδρασης του «υπουργού υγείας» σημειώνοντας ότι κανείς δεν ήξερε ποια ήταν η απόφαση. «Ποια φορά είναι αυτό που συμβαίνει; Μιζέρια διοίκησης!».

 

Στο μεταξύ, σήμερα ανακοινώθηκε ότι στην εντατική ανέβηκε ο αριθμός των ασθενών από Covid 19 σε 19 ενώ συνολικά νοσηλεύονται 91 άτομα. Στο νέο νοσοκομείο εκτάκτων περιστατικών στην κατεχόμενη Λευκωσία γίνονται ετοιμασίες για να ανοίξει και νέος θάλαμος νοσηλείας περιστατικών κορωνοϊού.

 

Ο αρχίατρος του γενικού νοσοκομείου της κατεχόμενης Λευκωσίας ανέφερε ότι η κατάσταση των ασθενών στην εντατική είναι πολύ σοβαρή, ιδίως όσων δεν έχουν εμβολιαστεί.  

Χθες το βράδυ ανακοινώθηκε και δεύτερος θάνατος, γυναίκας 71 ετών, από Covid 19. Οι θάνατοι στα κατεχόμενα λόγω πανδημίας έφτασαν έτσι τους 52.

ΚΥΠΕ

Home