Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αντίστροφη μέτρηση για κυνήγι λαγού & πέρδικας - Λεπτομέρειες

Offsite Team -
04.11.2022

Αντίστροφη μέτρηση για κυνήγι λαγού & πέρδικας - Λεπτομέρειες

17 κυνηγετικές εξορμήσεις για 40.000 κυνηγούς

ΓΡΑΦΕΙ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΧΑΤΖΗΑΝΔΡΕΑ

Επίσημη πρώτη την Κυριακή 6 Νοεμβρίου για το κυνήγι λαγού, πέρδικας και φραγκολίνας. Συνολικά 40.000 κυνηγοί θα βρίσκονται με το χέρι στην σκανδάλη για 17 συνολικά εξορμήσεις, που θα επιτρέπονται τις Κυριακές και τις Τετάρτες μέχρι και τις 21 Δεκεμβρίου.

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα και με τα όσα δήλωσε στην εκπομπή Offsite on Air ο Εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Θήρας κ. Πέτρος Αναγιωτός θα υπάρχουν κυνηγετικές εξορμήσεις στις 24 Δεκεμβρίου (αντί 25 που είναι τα Χριστούγεννα), στις 28 Δεκεμβρίου και στις 31 Δεκεμβρίου (αντί 1η Ιανουαρίου που είναι η Πρωτοχρονιά).

Σημειώνεται πως το κότα για τη φετινή περίοδο για κάθε κυνηγό ανά εξόρμηση είναι: 1 λαγός, 4 περδίκια, 1 φραγκολίνα. Σε περίπτωση που ένας κυνηγός προβεί σε παραβίαση του κότα, τότε θα κληθεί να πληρώσει €170 ανά θήραμα. Για παράδειγμα, εάν ένας κυνηγός κτυπήσει 6 περδίκια, τότε θα πληρώσει €170 ανά επιπλέον περδίκι, δηλαδή σύνολο €340 αφού το επιτρεπόμενο όριο είναι τα 4 περδίκια ανά κυνηγό σε κάθε εξόρμηση. 

«Είναι πολύ σημαντικό ο καθένας να εκδώσει την άδεια κυνηγίου του και να συμβουλευτούν την εφαρμογή της Υπηρεσίας Θήρας για να γνωρίζουν τις περιοχές που θα μπορούν να κυνηγήσουν», πρόσθεσε ο κ. Αναγιωτός. 

>>> ΧΑΡΤΗΣ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΕΠΙΔΗΜΙΚΟΥ ΘΗΡΑΜΑΤΟΣ 2022 (ΠΕΡΔΙΚΑΣ - ΛΑΓΟΥ)

>>> ΧΑΡΤΗΣ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΕΠΙΔΗΜΙΚΟΥ ΘΗΡΑΜΑΤΟΣ 2022 ΚΑΙ ΤΣΙΧΛΑΣ 2023

Σε σχέση με την ανανέωση των αδειών, ο κ. Αναγιωτός δήλωσε πως μέχρι την Πέμπτη πέραν των 30.000 κυνηγών προχώρησαν σε ανανέωση άδειας, με τον αριθμό αυτό να αυξάνεται κατά 10.000 μέχρι την Κυριακή. 

Καταληκτικά ο κ. Αναγιωτός κάλεσε τους κυνηγούς όπως κυνηγήσουν με σύνεση, αυτοπειθαρχία, να χρησιμοποιήσουν τα κυνηγετικά τους όπλα με προσοχή, να φοράνε το πορτοκαλί τους γιλέκο και να επιστρέψουν στο σπίτι τους υγιείς. 

Δείτε στο βίντεο όλα όσα δήλωσε ο Εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Θήρας, Πέτρος Αναγιωτός

Home