Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αντωνίου: Πρωτίστως πολιτικό κι όχι νομικό το θέμα

Offsite Team -
04.08.2022 - 13:21

Αντωνίου: Πρωτίστως πολιτικό κι όχι νομικό το θέμα

Απαντά στην Ελεγκτική Υπηρεσία ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΥ

Το θέμα είναι πρωτίστως πολιτικό κι όχι νομικό, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) Θωμάς Αντωνίου, κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας που αναφέρεται σε ασυμβίβαστο του, παραπέμποντας τον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη να αποταθεί στην Νομική Υπηρεσία για εξέτασή του.

«Είδα την ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας. Προσωπικά δεν είμαι νομικός, δεν μπορώ να κρίνω την νομική πτυχή», ανέφερε ο κ. Αντωνίου.

«Όπως ανέφερα στην επιστολή που απέστειλα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», συνέχισε, «θεωρώ και κρίνω ότι το θέμα είναι πρωτίστως πολιτικό και δεν είναι νομικό».

>>> Διαβάστε επίσης: Προεδρος ΔΣ ΟΑΥ: Γι αυτούς τους λόγους έθεσα την παραίτηση μου

Συνεχίζοντας, είπε ότι «στον βαθμό όμως, που ο Γενικός Ελεγκτής κρίνει ότι είναι νομικό, στη θέση του θα αποτεινόμουν στη Νομική Υπηρεσία ή σε κάποιο νομικό».

Περαιτέρω ο κ. Αντωνίου είπε πως «δεν γνωρίζω αν ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης είναι νομικός ή είναι στην εξουσιοδότηση του να κρίνει τα θέματα περί ασυμβιβάστου, να εκδίδει νομικές γνωματεύσεις και μονομερώς να δικάζει και να καταδικάζει».

Για τα υπόλοιπα περί ασυμβιβάστου, ο κ. Αντωνίου παραπέμπει στη νομική γνωμάτευση που απέστειλε ο Οργανισμός και σε ό,τι έχει αναφέρει στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

ΚΥΠΕ

Home