Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ανυπομονούν οι κυνηγοί-Κυριακή η πρώτη εξόρμηση για φάσσες/ΧΑΡΤΕΣ

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
16.08.2022

Ανυπομονούν οι κυνηγοί-Κυριακή η πρώτη εξόρμηση για φάσσες/ΧΑΡΤΕΣ

Θα γίνουν επτά εξορμήσεις - Ανανεώνονται οι άδειες - Δείτε τους Χάρτες Κυνηγίου για τη φετινή χρονιά

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Η περίοδος κυνηγίου κοντοζυγώνει. Την ερχόμενη Κυριακή 21 Αυγούστου 2022 ξεκινά το κυνήγι της φάσσας και πολλοί λάτρεις του συγκεκριμένου σπόρ θα τρέξουν για να το απολαύσουν. Συνολικά θα γίνουν επτά  εξορμήσεις  με τις πέντε να  είναι την  Κυριακή και  δύο την Τετάρτη.

Η Υπηρεσία Θήρας καλεί στους κυνηγούς «να επισκεφθούν τη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα της Υπηρεσίας  (gws.moi.gov.cy) μέσω της οποίας μπορούν να επιβεβαιώσουν και να διορθώσουν τα στοιχεία τους».  Όπως ανέφερε στην Offsite News ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Θήρας Πέτρος Αναγιωτός ανανέωσαν την άδειά τους συνολικά 7.000 κυνηγοί, αλλά τόνισε ότι η μεγάλη μάζα των ανανεώσεων θα γ/ίνει την επόμενη εβδομάδα και αναμένεται να ανανεώσουν την άδειά τους 18-19 χιλιάδες κυνηγοί.

>>>>Διαβάστε επίσης: Πού πάνε & τι κυνηγούν οι Κύπριοι στο εξωτερικό-Μεγάλο ενδιαφέρον<<<<

Σύμφωνα με τον κ. Αναγιωτό, εκδόθηκαν οι χάρτες κυνηγίου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αλιεύσουν σημαντικές πληροφορίες μέσα από την ιστοσελίδα του Ταμείου Θήρας. Η εισήγηση της Υπηρεσίας Θήρας είναι η  έναρξη κυνηγίου για το τρυγόνι να γίνει στις 7 Σεπτεμβρίου και να ολοκληρωθεί στις 18 Σεπτεμβρίου.

Το κυνήγι στο Τρόοδος θα επιτρέπεται κάθε Κυριακή από 21/8 μέχρι 25/9 και τις Τετάρτες από 5/9 μέχρι 28/9. Στα παράλια, το κυνήγι θα επιτρέπεται για τα μεταναστευτικά είδη όπως τρυγόνι από (07 μέχρι 18 Σεπτεμβρίου), τρασιήλα και ορτύκι, την Κυριακή 21 και 28 Αυγούστου και καθημερινά από 4η Σεπτεμβρίου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου.

Από τα τέλη Αυγούστου  μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου θα αρχίσουν οι απελευθερώσεις πέρδικας και λαγού. Το κυνήγι πέρδικας, λαγού και φραγκολίνας είναι προγραμματισμένο να αρχίσει στις 06 Νοεμβρίου 2022.

Δείτε πιο κάτω τους χάρτες κυνηγίου για τη φετινή χρονιά:

>>> ΧΑΡΤΗΣ ΓΙΑ ΚΥΝΗΓΙ ΦΑΣΣΑΣ 2022

>>> ΧΑΡΤΗΣ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΕΠΙΔΗΜΙΚΟΥ ΘΗΡΑΜΑΤΟΣ 2022 (ΠΕΡΔΙΚΑΣ - ΛΑΓΟΥ)

>>> ΧΑΡΤΗΣ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΕΠΙΔΗΜΙΚΟΥ ΘΗΡΑΜΑΤΟΣ 2022 ΚΑΙ ΤΣΙΧΛΑΣ 2023

 

Home