Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Aπαγορεύονται χαρταετοί και drones κοντά σε αεροδρόμια

Offsite Team -
04.03.2022

Aπαγορεύονται χαρταετοί και drones κοντά σε αεροδρόμια

Thumbnail
Σε επιφυλακή η αστυνομία ενόψει τριημέρου Καθαράς Δευτέρας

Η Αστυνομία ενόψει του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας, λαμβάνει πρόσθετα μέτρα για την ασφάλεια του κοινού σε παγκύπρια βάση, με αυξημένη παρουσία στο οδικό δίκτυο, με στόχο την πρόληψη των οδικών συγκρούσεων, την απάμβλυνση της τροχαίας κίνησης και τη διευκόλυνση του κοινού στις διακινήσεις του, αναφέρει σε ανακοίνωση της.

Σημειώνεται ότι κατά το τριήμερο, αναμένεται να παρατηρηθεί μαζική έξοδος οχημάτων και αυξημένη τροχαία κίνηση σε αυτοκινητόδρομους, υπεραστικούς δρόμους και στους δρόμους των ορεινών και ημιορεινών περιοχών.

Όπως αναφέρεται, τα μέτρα της Αστυνομίας, περιλαμβάνουν μηχανοκίνητες περιπολίες, έλεγχο και ρύθμιση της τροχαίας κίνησης, όπου χρειάζεται, καθώς και τροχονομικούς ελέγχους. Ιδιαίτερη έμφαση, σημειώνεται, θα δίδεται σε σοβαρές τροχαίες παραβάσεις, όπως είναι η υπερβολική ταχύτητα, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης και ναρκωτικών ουσιών, η μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους και η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.

Η Αστυνομία καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις διακινήσεις τους, να συμμορφώνονται με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τα σήματα τροχαίας και να  ακολουθούν τις οδηγίες των επί καθήκοντι αστυνομικών.

Απαγορεύεται το πέταγμα χαρταετών και drones στις περιοχές Αεροδρομίων

Στο μεταξύ, το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας με ανακοίνωση του, υπενθυμίζει στο κοινό και ιδιαίτερα στους εκδρομείς, ενόψει και της Καθαράς Δευτέρας, ότι το πέταγμα χαρταετών ή/και συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones), στην περιοχή προσέγγισης των αεροσκαφών για τους διαδρόμους των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τις πτήσεις και να προκαλέσει ανησυχία στο ιπτάμενο προσωπικό.

Παρακαλούνται οι εκδρομείς να αποφεύγουν να πετούν χαρταετούς και drones στις περιοχές των αεροδρομίων. 

ΚΥΠΕ

Home