Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Απάντησε για την σχέση του με τον Avni ο Αβέρωφ Νεοφύτου (Video)

Offsite Team -
26.11.2019

Απάντησε για την σχέση του με τον Avni ο Αβέρωφ Νεοφύτου (Video)

Thumbnail
VIDEO: Συμφωνεί με τον Άντρο για το κατασκοπευτικό βαν ο Αβέρωφ Νεοφύτου - Όλα όσα δήλωσε

Για το κατασκοπευτικό βαν ρωτήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Πιο συγκεκριμένα σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι έχουν ειπωθεί πολλά κατά την απουσία του κ. Νεοφύτου στο εξωτερικό και ερωτηθείς  για το ποια είναι η σχέση του με τον κύριο Avni αλλά και ποια η απάντηση του σε όσα του έχουν καταλογίσει καθώς δεν έχει τοποθετηθεί μέχρι σήμερα , ο κ. Νεοφύτου είπε τα εξής:

«Χαίρομαι για την ερώτησή σας. Δεν απέφυγε ο Δημοκρατικός Συναγερμός να τοποθετηθεί. Τοποθετηθήκαμε αλλά μου δίνεται η ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε. Πρώτον, συμφωνούμε απόλυτα με τον Άντρο Κυπριανού ότι είναι ένα θέμα που αφορά προσωπικά δεδομένα, το δικαίωμα της ελευθερίας της επικοινωνίας, του κάθε πολίτη, και πρέπει οι έρευνες να μπουν σε βάθος όσο το δυνατόν συντομότερα για να λάμψει η αλήθεια. Και αν όντως υπήρξαν παρακολουθήσεις οποιουδήποτε πολίτη, ο πέλεκυς της δικαιοσύνης να πέσει σε όποιους εμπλέκονται όποιοι και αν είναι αυτοί.  Ακόμα χειρότερο είναι εάν υπήρξε το έγκλημα της πολιτικής παρακολούθησης. Γιατί μας παίρνει σε Μεσαίωνα. Εάν ο αγαπητός Άντρος Κυπριανού θέλει μια φορά την διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης, ο Δημοκρατικός Συναγερμός και εγώ προσωπικά το θέλω διπλά. Για ένα απλό λόγο και δεν θα αντιδικήσω. Έβαλαν τον Δημοκρατικό Συναγερμό στο κάδρο και μόνο μέσα από την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης θα φανεί η αλήθεια. Το βαν είναι στα χέρια της αστυνομίας, δεν φεύγουν δεδομένα, είναι εκεί και αν υπήρξαν παρακολουθήσεις θα είναι εκεί καταγραμμένα και τα θύματα και οι εντολοδόχοι. Και αν πράγματι υπήρχαν παρακολουθήσεις και εντολοδόχοι, όλα σε διαφάνεια και να πληρώσουν όποιοι και να είναι αυτοί. Είπα και δεν διαφωνώ με τον Άντρο ότι πρέπει να δοθεί άπλετο φως σε αυτή την εξέταση της υπόθεσης και αν εκείνος το θέλει μια φορά εγώ το θέλω δέκα φορές γιατί μόνο μέσα από  αυτό τον τρόπο θα σβήσει η περιρρέουσα».

Στη συνέχεια ο κ. Νεοφύτου κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση για το αν πρέπει να κάνει την έρευνα η Αστυνομία ή μια ανεξάρτητη επιτροπή ή ο Γενικός Εισαγγελέας όπως λέει το ΑΚΕΛ, λέγοντας ότι:

«Δεν με αφορά εμένα, να την κάνουν οι αρχές είτε είναι Αστυνομία, είτε Γενικός Εισαγγελέας ή οποιοσδήποτε, δεν έχουμε κανένα θέμα. Να το επαναλάβω. Είτε η Αστυνομία είτε ο Γενικός Εισαγγελέας, θέλουν να φέρουν και εμπειρογνώμονες  από την Αμερική, την Ασία από οποιαδήποτε χώρα, καλοδεχούμενοι.  Άπλετο φως. Δεν μένει τίποτα αναπάντητο και χαίρομαι για όλες τις ερωτήσεις. Δεν αρνηθήκαμε ποτέ ούτε για την γνωριμία μας ούτε για τις συναντήσεις μας με τον κ. Avni ως ενεργό στέλεχος και Πρόεδρο της εβραϊκής κοινότητας. Όπως δεν αρνηθήκαμε ποτέ γνωριμίες και συναντήσεις με άλλους προέδρους ή στελέχη κοινοτήτων,  οργανώσεων, Κύπριους, ξένους, διπλωμάτες, πολιτικά πρόσωπα. Αν οποιοσδήποτε από αυτούς συνδέεται ή όχι, και θα φανεί μέσα από τις έρευνες, με οποιαδήποτε κακουργήματα ή παρανομίες είμαστε οι πρώτοι που θα ζητήσουμε την παραδειγματική τιμωρία του οποιουδήποτε εμπλέκεται. Όσο για το σύστημα, γιατί η περιρρέουσα είναι ότι ο Συναγερμός ήταν πελάτης μιας από τις εταιρείες του κ. Avni, μα ο κ. Anvi μπορεί να συνδέεται με τον άλλο που δεν ξέρουμε και μήπως ο Συναγερμός αγόραζε υπηρεσίες… Δικαιολογημένα ο κόσμος και οι δημοσιογράφοι εγείρουν αυτά τα ζητήματα. Βάλαμε σύστημα ασφάλειας για το κτίριο του Συναγερμού. Υπήρχε και πριν, βελτιώθηκε και σήμερα έχουμε και ένα άλλο σύστημα, όπως έχει το κάθε κτίριο. Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε. Και να κλείσω λέγοντας κάτι. Στο τέλος δεν ξέρω ποιος παρακολουθεί ποιον, πάντως εμάς ξέρουν και με ποιους συναντιόμαστε και ποιοι έχουν εγκαταστήσει τα συστήματα ασφάλειας στο κτίριο του Δημοκρατικού Συναγερμού».

Δείτε σε βίντεο όσα δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ:

Home