Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μιχαλακάκος

Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μιχαλακάκος

Υστέρα από ολιγόμηνη πάλη με ανίατη ασθένεια, σήμερα το πρωί, έχασε τη μάχη για τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μιχαλακάκος, σε ηλικία 60 ετών. Ο αποθανών διακρινόταν για την εργατικότητα, την κοινωνικότητα και το πράο του χαρακτήρα του. Ήταν ανοιχτόκαρδος, γλυκομίλητος και πολυεπίπεδα δραστήριος. Ο μεταστάς διατέλεσε στέλεχος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου με πλούσια δράση. Εντάχθηκε στην Οργάνωση τον Οκτώβριο του 1994 και έφερε αύξοντα αριθμό μητρώου το 323. Διατέλεσε πρόεδρος του κλιμακίου της ΕΣΚ στη Λεμεσό όπου δραστηριοποιόταν επαγγελματικά, ενώ το ενδιαφέρον του για την οργάνωση υπήρξε αδιάπτωτο.

Ο αείμνηστος Δημήτρης Μιχαλακάκος καταγόταν από τη Σπάρτη, ενώ σπούδασε δημοσιογραφία στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Λένινγκραντ, νυν Αγίας Πετρούπολης. Ήταν νυμφευμένος με την Έλενα Χαρίτου από τη Λεμεσό, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά. Μπήκε στο δημοσιογραφικό επάγγελμα το 1993. Διατέλεσε για χρόνια αρχισυντάκτης στο ραδιοφώνου του Capital στη Λεμεσό, ενώ είχε καθημερινή πρωινή εκπομπή. Στη συνέχεια ανέλαβε αρχισυντάκτης και παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της τηλεόρασης του Capital. Συνεργάστηκε επίσης με τις εφημερίδες “Ο Φιλελεύθερος” και “Το Βήμα”, ενώ ήταν για χρόνια ανταποκριτής του ραδιοφώνου “Άστρα”. Την τελευταία περίοδο εργαζόταν ως εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος «Εγώ ο Πολίτης».

Η κηδεία του μεταστάντος δημοσιογράφου θα τελεστεί εντός των προσεχών ημερών, μόλις καταστεί δυνατή η άφιξη στην Κύπρο από την Ελλάδα στενών συγγενικών του προσώπων.

Το Δ.Σ. της ΕΣΚ εκφράζει τη θλίψη του για τον αδόκητο θάνατο του συνάδελφου Δ. Μιχαλακάκου και συλλυπείται θερμά τη σύζυγο και τα τέκνα του, όλους τους οικείους, φίλους και συγγενείς του.

Home