Απειλούν να κάψουν το ΡΙΚ για το τραγούδι της Eurovision

Απειλούν να κάψουν το ΡΙΚ για το τραγούδι της Eurovision

Θύελλα αντιδράσεων για το τραγούδι της Κύπρου στην Eurovision

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η δημοσιοποίηση του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον διαγωνισμό της Eurovision 2021.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, άγνωστοι μέχρι στιγμής τηλεφωνήσαν σήμερα Παρασκευή (26/2) στο κρατικό κανάλι εκφράζοντας την δυσαρέσκεια τους για το εν λόγω τραγούδι απειλώντας μάλιστα ότι θα βάλούν φωτιά στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος.

Η Αστυνομία εξετάζει το περιστατικό.

Μάλιστα κάποιοι από τους συμπολίτες μας μαζεύουν υπογραφές για να ακυρωθεί η συμμετοχή του "Εl Diablo" στην Eurovision. Να σημειώσουμε ότι η μετάφραση του τίτλου του τραγουδιού στα Ελληνικά είναι «Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ».

Παράλληλα το κοινοβουλευτικό κόμμα ΕΛΑΜ εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση για το εν λόγω τραγούδι ζητώντας την ακύρωση του.

Αυτούσια η ανακοίνωση του:

«Η ανακοίνωση του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στο διεθνές διαγωνισμό Eurovision έχει προκαλέσει σωρεία δίκαιων αντιδράσεων από τους πολίτες του τόπου μας. Είναι αδιανόητο η Κύπρος να επιλέγει να εκπροσωπηθεί με ένα τραγούδι που φέρει τον τίτλο "ο Διάβολος".

Ακόμη και αν ο στίχος "έδωσα την καρδιά μου στο διάβολο...αγαπώ τον διάβολο" είναι σε μεταφορικό επίπεδο, δεν παύει από το να στέλνει λανθασμένα μηνύματα. Σε μία περίοδο που ο Λαός μας δοκιμάζεται σκληρά, τέτοιες κινήσεις πλήττουν και προσβάλλουν κατά σκαιό τρόπο την Πίστη μας, το έσχατο καταφύγιο του ανθρώπου, το αποκούμπι και η ελπίδα του.

Καλούμε το ΔΣ του ΡΙΚ να αναιρέσει την απόφασή του και να επιλέξει ένα τραγούδι που θα προβάλει την ομορφιά, την παράδοση και την ιστορία του τόπου μας. Θέλουμε οι Ευρωπαίοι να γνωρίζουν αυτό το όμορφο νησί της Μεσογείου για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και όχι...για την αγάπη του προς το διάβολο.»

Home