Απεργούν οι δάσκαλοι για τα μέτρα στα σχολεία

Απεργούν οι δάσκαλοι για τα μέτρα στα σχολεία

Μονόωρη στάση εργασίας στις 7 Φεβρουαρίου - Δηλώσεις Χ.Χαραλάμπους στην Offsite

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από τους εκπαιδευτικούς για το test to stay στα σχολεία, την ώρα που το υπουργείο Υγείας αποφάσισε την έναρξη εφαρμογής του μέτρου στις 24 Ιανουαρίου. 

ΟΕΛΜΕΚ και ΠΟΕΔ πραγματοποίησαν σήμερα πολύωρες συνεδριάσεις κατά τις οποίες εξέτασαν την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία με επίκεντρο το test to stay.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σε ανακοίνωσή της η ΟΕΛΜΕΚ ζητά την απόσυρση του μέτρου του test to stay αναφέροντας ότι θα πρέπει να συνεχίσει το υφιστάμενο υγειονομικό πρωτόκολλο, που ισχύει για όλους τους πολίτες.

Μάλιστα, οι καθηγητές θεωρούν «έξω από κάθε όριο λογικής την ανομοιομορφία στην πολιτική της εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων».

Στάση εργασίας από τους δασκάλους

Από την άλλη, οι δάσκαλοι αποφάσισαν όπως προχωρήσουν σε μονόωρη στάση εργασίας στα μέσα Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ αποφάσισε την μονόωρη στάση των δασκάλων στις 7 Φεβρουαρίου χωρίς να αποκλείεται να αποφασιστεί η λήψη περαιτέρω μέτρων. 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Σε δηλώσεις του στην Offsite ο γραμματέας της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους δήλωσε πως «η στάση εργασίας θα γίνει σε 15 ημέρες ώστε να δοθεί το μήνυμα πως δεν είναι αυτοσκοπός τα μέτρα. Δίνουμε πίστωση χρόνου στην Κυβέρνηση να προχωρήσει σε επίλυση προβλημάτων».

Αναλύοντας το σκεπτικό της απόφασης για στάση εργασίας ο κ. Χαραλάμπους τόνισε πως αφορά τον «διαχωρισμό που έγινε μεταξύ της προδημοτικής, της ειδικής και δημοτικής εκπαίδευσης. Θα πρέπει να ληφθούν μέτρα στα σχολεία τα οποία θα προστατεύουν πραγματικά τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και τα μέτρα που θα λαμβάνονται θα πρέπει να είναι και λειτουργικά». 

Συνεχίζοντας τόνισε πως υπάρχουν άλυτα προβλήματα όπως αυτό των αντικαταστατών αλλά και του εξαερισμού στα σχολεία. 

Home