Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Απέτυχε η Τουρκία να εγγράψει θέμα Λοϊζίδου στο Στρασβούργο

Offsite Team -
23.09.2019

Απέτυχε η Τουρκία να εγγράψει θέμα Λοϊζίδου στο Στρασβούργο

Thumbnail
Η συνεδρίαση της Επιτροπής Υπουργών είναι σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται την Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου.

Η Τουρκία απέτυχε το μεσημέρι της Δευτέρας να εγγράψει προς συζήτηση την υπόθεση της Τιτίνας Λοϊζίδου στην ημερήσια διάταξη της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο, με στόχο το κλείσιμο της επιτήρησης της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ).

 

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν στο ΚΥΠΕ ότι κατά την έναρξη της συνεδρίασης, η τουρκική αντιπροσωπεία ζήτησε να συμπεριληφθεί στην ατζέντα και η υπόθεση Λοϊζίδου, ενώ ακολούθησε ψηφοφορία για το ζήτημα, με την πλειοψηφία των Μονίμων Αντιπροσώπων να τάσσεται κατά της προσθήκης του θέματος.

 

Η υπόθεση Λοϊζίδου παρέμενε εκτός ατζέντας καθώς στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Υπουργών, τον περασμένο Ιούνιο και μετά από επιμονή της Άγκυρας, για πρώτη φορά δεν πάρθηκε καμία απόφαση για τις κυπριακού ενδιαφέροντος αποφάσεις. Η Λευκωσία δεν είχε συναινέσει το περασμένο καλοκαίρι να περιληφθεί στην ατζέντα του Σεπτεμβρίου το θέμα, καθώς η Άγκυρα αποσκοπεί στο κλείσιμο της υπόθεσης και στην παραπομπή της αιτήτριας στην ‘Επιτροπή Ακίνητης Ιδιοκτησίας’ στα κατεχόμενα για διεκδίκηση των περιουσιακών της δικαιωμάτων, αντί της αποκατάστασης της περιουσίας της, όπως προβλέπει η απόφαση του ΕΔΑΔ.

 

Η μοναδική κυπριακού ενδιαφέροντος υπόθεση που περιλαμβάνεται στην ατζέντα της συνεδρίασης του Σεπτεμβρίου αφορά τα περιουσιακά δικαιώματα των εγκλωβισμένων, στο πλαίσιο της Τέταρτης Διακρατικής «Κύπρου εναντίον Τουρκίας». Η συζήτηση του εν λόγω θέματος είχε αποφασιστεί κατά τη συνεδρίαση του περασμένου Δεκεμβρίου.  

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Υπουργών είναι σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται την Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου.

ΚΥΠΕ 

Home