Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Από Τρίτη οι μειωμένες τιμές στα καύσιμα

Offsite Team -
17.12.2018 - 20:31

Από Τρίτη οι μειωμένες τιμές στα καύσιμα

Thumbnail
Στη δημοσιότητα οι τιμές που ίσχυαν στα πρατήρια καυσίμων

Στη δημοσίευση των τιμών των προϊόντων πετρελαιοειδών που ίσχυαν ανά πρατήριο, τη Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 16:00 προχώρησε η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, ενόψει της εφαρμογής του Διατάγματος Κ.Δ.Π. 353/2018 αναφορικά με τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο ΓΤΠ, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, προχώρησε σε αυτή την ενέργειας έχοντας ως γνώμονα τη διαφάνεια και την ορθή και πλήρη ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με Διάταγμα που δημοσιεύτηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2018 (Κ.Δ.Π. 353/2018), μειώνεται ο φόρος κατανάλωσης κατά 5 σεντ το λίτρο για τα ακόλουθα πετρελαιοειδή: Βενζίνη 95 οκτανίων, Βενζίνη 98 οκτανίων, Πετρέλαιο Κίνησης, Πετρέλαιο Θέρμανσης και Κηροζίνη.

 

Ως εκ τούτου, από την Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018, οι λιανικές τιμές στα πρατήρια καυσίμων για τα πιο πάνω προϊόντα θα πρέπει να είναι μειωμένες τουλάχιστο κατά 6 σεντ (φόρος κατανάλωσης και ανάλογος ΦΠΑ) από τις τιμές που ισχύουν σήμερα και παρουσιάζονται στον πίνακα που ετοίμασε η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή.  

Περαιτέρω, προτρέπεται το καταναλωτικό κοινό όπως συμβουλεύεται το παρατηρητήριο λιανικών τιμών καυσίμων, το οποίο λειτουργεί η Υπηρεσία, για τις τιμές πώλησης σε πραγματικό χρόνο που ισχύουν στα πρατήρια πετρελαιοειδών παγκύπρια.

Home