Από δωρεάν ίντερνετ έως & ταξίδια - Νέα κίνητρα για εμβολιασμούς

Από δωρεάν ίντερνετ έως & ταξίδια - Νέα κίνητρα για εμβολιασμούς

Πακέτο δώρων για την νεολαία μελετά η Κυβέρνηση,

Ρεπορτάζ/Digital: Χαρούλα Αλέξη 

Πακέτο δώρων για την νεολαία μελετά η Κυβέρνηση, με στόχο οι νέοι να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον εμβολιασμό. 

 Από δεδομένα κινητού διαδικτύου μέχρι αεροπορικά ταξίδια συμπεριλαμβάνονται στο νέο πακέτο κινήτρων το οποίο αναμένεται να αναρτηθεί ολοκληρωμένο, εντός της εβδομάδας σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα - η οποία θα περιλαμβάνει αναλυτικά το πακέτο κινήτρων από το οποίο θα μπορούν να επωφεληθούν νεαροί μέχρι 30 ετών -  εάν εμβολιάστηκαν ή αν προτίθενται να εμβολιαστούν. 

«Σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, θα καταγραφεί το ενδιαφέρον των εταιρειών και των οργανισμών δημοσίου δικαίου για συμμετοχή στην όλη προσπάθεια, μέσα από την παραχώρηση συγκεκριμένων κινήτρων», ανέφερε ο επίτροπος του πολίτη Παναγιώτης Σεντόνας.

ΟΕΒ, ΚΕΒΕ και Σύνδεσμος Τραπεζών θα αναλάβουν να απευθυνθούν προς τον επιχειρηματικό κόσμο και να καταγράψουν το τι ακριβώς είναι πρόθυμοι να συνεισφέρουν. Η Cyta και άλλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών αναμένεται να ανακοινώσουν την δωρεάν παροχή δεδομένων.

Ωστόσο, πέραν των κινήτρων υπάρχουν εισηγήσεις για το πως ανακτάται η εμπιστοσύνη αυτής της ηλικιακής ομάδας, πως απαντώνται τα ερωτήματα που ενδεχομένως προκαλούν τον δισταγμό τους στον εμβολιασμό και πως επίσης θα δοθεί καλύτερη προσβασιμότητα για διευθέτηση ραντεβού.

Τώρα, όσον αφορά την εμβολιαστική κάλυψη, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία από το Υπουργείο Υγείας - μέχρι και χθες, εμβολιάστηκε με την 1η δόση το 66,8% του πληθυσμού και ολοκλήρωσε το εμβολιαστικό του σχήμα το 57,4%. Για τις ηλικίες 16 με 17 εμβολιάστηκε τουλάχιστον με την 1η δόση το 13,3%   μέχρι και τις 8 Ιουλίου. 

Στην πορτοκαλί κατηγορία η Ελλάδα

Στο μεταξύ, στην πορτοκαλί κατηγορία υποβαθμίστηκε η Ελλάδα. Συγκεκριμένα Βέλγιο Ελλάδα και Λουξεμβούργο έπεσαν από την πράσινη κατηγορία στην πορτοκαλί ενώ η Πορτογαλία από την πορτοκαλί στην κόκκινη. την ίδια ώρα Σουηδία και Λετονία ανεβαίνουν από την πορτοκαλί στην πράσινη. Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ την Πέμπτη 15 Ιουλίου. 

Νέα δεδομένα….

Νέα δεδομένα για το καθεστώς των διελεύσεων από τα οδοφράγματα, έφερε η επιδημιολογική επιδείνωση που καταγράφεται, τόσο στις ελεύθερες, όσο και στις κατεχόμενες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα: 

  • Οι μη εμβολιασμένοι θα μπορούν να διέρχονται των οδοφραγμάτων με αρνητικό αποτέλεσμα PCR ή rapid test, διάρκειας 72 ωρών 
  • Άτομα που ολοκλήρωσαν το εμβολιαστικό τους σχήμα με τα εμβόλια που ενέκρινε ο ΕΜΑ, και χορηγεί η Κυπριακή Δημοκρατία - ως επίσης και όσοι έχουν εμβολιαστεί με τα σκευάσματα της Sinovac, Sinopharm και του Sputnik, θα διέρχονται με αρνητικό τεστ PCR ή rapid test, διάρκειας 7 ημερών
  • Όσοι, έλαβαν το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson για τους οποίους θα πρέπει να παρέλθουν 14 ημέρες από τον εμβολιασμό
  • Οι ανεμβολίαστοι μαθητές και οι κάτοικοι του Κάτω Πύργου, θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό  PCR ή rapid test, διάρκειας 7 ημερών.

Τα νέα δεδομένα αξιολογήθηκαν από την δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή Υγείας, η οποία προχώρησε στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων, ενώ το καθεστώς διέλευσης κατηγοριοποιήθηκε σε «Επίπεδο 3» ή αλλιώς «σκούρο κόκκινο».  

Home