Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Από Οκτώβριο του 2019 η εφαρμογή Προγράμματος STEM στα δημοτικά

Offsite Team -
17.05.2019 - 11:19

Από Οκτώβριο του 2019 η εφαρμογή Προγράμματος STEM στα δημοτικά

Thumbnail
Τι είναι το Προγράμμα STEM

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την Τετάρτη, 15 Μαΐου Πρόταση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, για πιλοτική εφαρμογή του Προγράμματος STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) στη Δημοτική Εκπαίδευση, με την οποία επιτυγχάνεται ο εκσυγχρονισμός και εμπλουτισμός των προγραμμάτων των Σχολείων.  

Συγκεκριμένα, με την εφαρμογή του Προγράμματος STEM στα σχολεία, θα προσφέρονται στους/στις μαθητές/μαθήτριες αυθεντικές ευκαιρίες μάθησης, οι οποίες θα τους/τις βοηθούν να αποκτούν τις  απαραίτητες κομβικές δεξιότητες για τον πολίτη και επαγγελματία του 21ου αιώνα, όπως είναι η δημιουργικότητα, η επίλυση προβλημάτων, η επικοινωνία και η ικανότητα σχεδιασμού και ανάλυσης.

 

Σύμφωνα με την Απόφαση, το Πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά από τη νέα σχολική χρονιά σε εννέα Σχολεία Δημοτικής Εκπαίδευσης, σε απογευματινό χρόνο, ως θέμα επιλογής για τους/τις μαθητές/μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης. Όπου απαιτηθεί για σκοπούς συμπλήρωσης και λειτουργίας τμημάτων, θα μπορούν να συμμετάσχουν και μαθητές/μαθήτριες της Ε΄ τάξης.  

 

Τα εννέα  σχολεία έχουν επιλεγεί στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων, όπως η γεωγραφική θέση, η υλικοτεχνική υποδομή, ο μαθητικός πληθυσμός και η λειτουργία ή απουσία απογευματινής ζώνης φοίτησης στο πλαίσιο του θεσμού του Προαιρετικού Ολοήμερου Σχολείου (ΠΟΣ).

Home