Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Από Σεπτέμβριο η ένταξη 3 ιδιωτικών Α’Βοηθειών στο ΓεΣΥ

Offsite Team -
21.07.2022

Από Σεπτέμβριο η ένταξη 3 ιδιωτικών Α’Βοηθειών στο ΓεΣΥ

Είτε μπαίνουν ΓεΣΥ, είτε κλείνουν οι Α' Βοήθειες - Άνοιξε ο δρόμος για ένταξη & του Ιπποκράτειου στο ΓεΣΥ

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα

Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα ένταξης των ιδιωτικών Α’ Βοηθειών στο ΓεΣΥ.

Όπως πληροφορείται η OffsiteNews, ο ΟΑΥ έλαβε επιστολή από τον υπουργό Υγείας μέσω της οποίας ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα ανάβει το πράσινο φως ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαβουλεύσεις οι οποίες όμως θα πρέπει να γίνουν βάσει της γνωμάτευσης του Γενικού Εισαγγελέα. Λόγω των διακοπών του Αυγούστου, ως είθισται οι πλείστοι θα απουσιάζουν, γι'αυτό και στον ΟΑΥ «βλέπουν» εξελίξεις στο εν λόγω θέμα να σημειώνονται από τον Σεπτέμβριο και μετά.  

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καταρτίζουν πλάνο για το φθινόπωρο Χατζηπαντέλας-ειδικοί

Η νομοθεσία αναφέρει πως τα ΤΑΕΠ των νοσηλευτηρίων που είναι στο σύστημα υγείας θα πρέπει να εξυπηρετούν ασθενείς που είναι μόνο στο ΓεΣΥ και οι γιατροί να είναι εντός ΓεΣΥ. Οι γιατροί που δεν είναι στο ΓεΣΥ, δε θα μπορούν να παρέχουν ενδονοσοκομειακή φροντίδα από τα νοσηλευτήρια που είναι συμβεβλημένα με το σύστημα υγείας.

Συγκεκριμένα αναμένεται να υπάρξουν διαβουλεύσεις με το Απολλώνειο Νοσοκομείο (Λευκωσία), το Ιδιωτικό Νοσοκομείο Ευαγγελισμός (Πάφος) και το Ιδιωτικό Νοσοκομείο Άγιος Ραφαήλ (Λάρνακα) τα οποία είναι συμβεβλημένα με το ΓεΣΥ, όμως οι Πρώτες Βοήθειες τους δεν είναι ενταγμένες στο σύστημα υγείας.

Διευκρινίζεται πως το Απολλώνειο Νοσοκομείο και το Νοσοκομείο Άγιος Ραφαήλ λειτουργούν κανονικά τα ΤΑΕΠ όμως εκτός του ΓεΣΥ. Παράλληλα το Ιδιωτικό Νοσοκομείο Ευαγγελισμός διατηρεί το τμήμα των Πρώτων Βοηθειών του κλειστό λόγω μη ένταξης του τμήματος στο ΓεΣΥ.

Από πλευράς ΟΑΥ πάντως τονίζεται πως τα συμβεβλημένα ιδιωτικά νοσηλευτήρια είτε θα εντάξουν στο ΓεΣΥ και τα τμήματα Πρώτων Βοηθειών τους, είτε θα τα κλείσουν.

Στο ΓεΣΥ άλλα δύο ιδιωτικά νοσηλευτήρια

Στο μεταξύ στο ΓεΣΥ αναμένεται να ενταχθούν στο ΓεΣΥ άλλα δύο ιδιωτικά νοσηλευτήρια.

Πρόκειται για το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο (Λευκωσία) και το Ιδιωτικό Νοσοκομείο Άγιος Γεώργιος (Πάφος). Τα δύο αυτά ιδιωτικά νοσηλευτήρια δεν έχουν τμήμα Πρώτων Βοηθειών, ενώ όσοι γιατροί εργάζονται στα δύο συγκεκριμένα νοσηλευτήρια θα πρέπει αν είναι εντός ΓεΣΥ.

Καταληκτικά εντός του ΓεΣΥ έχει ενταχθεί από τις αρχές της εβδομάδας το ιδιωτικό νεφρολογικό κέντρο «Νεφροντίδα» στη Λευκωσία.

Home