Απόφαση «υπουργικού» στα κατεχόμενα για διέλευση Τ/κ της Πύλας

Απόφαση «υπουργικού» στα κατεχόμενα για διέλευση Τ/κ της Πύλας

Aπό την 1η Ιουνίου

Από την 1η Ιουνίου θα επιτρέπεται η διέλευση στο «βορρά» των Τ/κ κατοίκων της Πύλας που εργάζονται στα κατεχόμενα, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε χθες το «υπουργικό συμβούλιο» και ανακοινώθηκε ώρες μετά την ανακοίνωση του «προεδρικού» ότι οι δύο ηγέτες αποφάσισαν τη σταδιακή διέλευση από τα οδοφράγματα από τις 8 Ιουνίου, περιλαμβανομένων και των Τ/κ της Πύλας.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, το «υπουργείο υγείας» θα καθορίσει τους όρους υπό τους οποίους θα γίνονται οι διελεύσεις. Σημειώνεται ότι ένα από τα προβλήματα ήταν η υποχρεωτική καραντίνα των 14 ημερών για όσους περνούν από τα οδοφράγματα προς τα κατεχόμενα και κατά πόσο αυτό θα εφαρμοστεί και για τους Τ/κ της Πύλας που μετέβαιναν στις δουλειές τους στα κατεχόμενα, μέσω των οδοφραγμάτων. Στην γραπτή ανακοίνωση του «υπουργικού» δεν διευκρινίζεται αυτό.

Να σημειωθεί επίσης ότι τα μέτρα για την ομαλοποίηση μετά την καραντίνα αλλά και το θέμα των οδοφραγμάτων, όπως και η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών και η κοινή τους απόφαση για τις διελεύσεις, θα συζητηθεί σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο Μουσταφά Ακιντζί με τα «κοινοβουλευτικά» κόμματα, την «κυβέρνηση» και τον «πρόεδρο» της «βουλής», σήμερα.

ΚΥΠΕ

Home