Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αποφασίζουν σήμερα για ελικόπτερα πυρόσβεσης - Έρχονται άμεσα

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
08.07.2022 - 06:00

Αποφασίζουν σήμερα για ελικόπτερα πυρόσβεσης - Έρχονται άμεσα

Στην Επιτροπή Προσφορών η πρόταση του Τμήματος Δασών - Πληροφορίες

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Μετά την εξασφάλιση των αεροπλάνων πυρόσβεσης γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να έρθουν τα δυο μισθωμένα ελικόπτερα πυρόσβεσης ώστε να οχυρωθεί για τα καλά το Τμήμα Δασών κατά των πυρκαγιών του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Offsite News, σήμερα η Επιτροπή Προσφορών θα συνέλθει για να αποφασίσει κατά πόσον θα ανάψει το «πράσινο φως» και θα εγκρίνει την πρόταση του Τμήματος Δασών μέσω του Υπουργείου Γεωργίας.

>>>>Διαβάστε επίσης: Έφτασαν Κύπρο τα δύο Air Tractor για κατάσβεση πυρκαγιών (Φώτος)<<<<

Όπως πληροφορούμαστε, εντός των υποψήφιων εταιρειών είναι και τα ρωσικής προέλευσης Kamov αφού όπως μας εξηγήθηκε η Εταιρεία είναι δοκιμασμένη και δεν θα αποκλειστούν ελικόπτερα της Εταιρείας που επιχειρούσαν εκτός Ρωσίας.

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στις προδιαγραφές που θέτουν οι αρμόδιες Αρχές είναι  όπως τα ελικόπτερα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν πεντέμισι τόνους πυροσβεστικού υλικού.

Θα επιχειρήσουν άμεσα και πάνε στην Πάφο

Μόλις το Συμβούλιο Προσφορών πει το ναι τα δυο εκμισθωμένα ελικόπτερα πυρόσβεσης θα βρεθούν άμεσα στην Κύπρο με στόχο να επιχειρήσουν. Ταυτοχρόνως, θα μεταφερθούν στην Πάφο όπου και θα είναι η βάση τους. Σημειώνεται ότι τα ελικόπτερα θα είναι εκμισθωμένα στην Κύπρο για περίοδο 2 +1+1 χρόνια δηλαδή υπό προϋποθέσεις θα χρησιμοποιούνται από το Τμήμα Δασών  για τέσσερα χρόνια

Εξάλλου, σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκονται τα δυο αεροσκάφη πυρόσβεσης «Αir - Tractor» τα οποία από την περασμένη Παρασκευή 01 Ιουλίου 2022 βρίσκονται στην Πάφο. Ήδη, τα αεροπλάνα επιχείρησαν στις πυρκαγιές που ξέσπασαν πριν τρεις ημέρες στην επαρχία Λεμεσού.

Home