Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αποκαλύψεις ΚΟΑ για τους «τρελούς» αθλητές

Offsite Team -
11.11.2021 - 14:20

Αποκαλύψεις ΚΟΑ για τους «τρελούς» αθλητές

Thumbnail
Κατατάσσονται στην ΕΦ, ανανεώνουν δελτία υγείας και μετά παίρνουν αναστολή για ψυχικά προβλήματα

Τροποποίηση του Νόμου που θα δίνει το δικαίωμα στον ΚΟΑ να ακυρώσει Δελτία Υγείας αθλητών που έλαβαν στη συνέχεια αναστολή από τον στρατό για λόγους ψυχικής υγείας, προωθεί η Βουλή όπως ανέφερε και σε πρωινό της ρεπορτάζ η Offsite (Αθλητές έβγαιναν τρελοί για ΕΦ - Τώρα τους παίρνουν δελτία υγείας). Το θέμα συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής.  

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης είπε πως το 2019 ψηφίστηκε ο νόμος που κτύπησε την φυγοστρατία, η οποία μειώθηκε από τότε σε πολύ μεγάλο βαθμό. Σήμερα, όπως είπε, συζητήθηκε μια τροποποίηση του Νόμου που κατέθεσε το Υπουργείο Άμυνας και η άποψη του ΚΟΑ είναι πως αυτή θα πρέπει να εγκριθεί για να κλείσει παραθυράκι που έχει αφεθεί στον Νόμο.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Υπάρχουν αθλητές οι οποίοι κατατάσσονται και αμέσως μετά είτε ανανεώνουν το Δελτίο Υγείας τους, είτε ζητούν έκδοση καινούριου Δελτίου και αμέσως μετά παίρνουν αναστολή για λόγους ψυχικής υγείας, είπε ο κ. Μιχαηλίδης αναφερόμενος στο πρόβλημα. Πρόσθεσε πως ο υφιστάμενος Νόμος δεν δίνει το δικαίωμα στον ΚΟΑ να ανακαλέσει ή να ακυρώσει αυτά τα Δελτία Υγείας και η τροποποίηση που προτείνεται θα δώσει αυτό το δικαίωμα στον Οργανισμό.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Όπως είπε, τον πρώτο χρόνο υπήρξαν 11 περιπτώσεις αθλητών που εκμεταλλεύτηκαν αυτό το παραθυράκι στον Νόμο και φέτος έφτασαν τις 30. «Αν δεν σταματήσουμε αυτό το ρυθμό, είμαι βέβαιος ότι αυτή η κατάσταση θα χειροτερέψει», είπε ο κ. Μιχαηλίδης και κάλεσε τη Βουλή να ψηφίσει αυτή την Τροποποίηση του Νόμου ώστε να επικρατήσει η ισονομία.  

Home