Απόψε η μεγάλη διαμαρτυρία για Βαρώσι - «Αστακός» η Δερύνεια

Απόψε η μεγάλη διαμαρτυρία για Βαρώσι - «Αστακός» η Δερύνεια

Αναμένεται κοσμοσυρροή απόψε στην εκδήλωση διαμαρτυρίας - Έντονη η παρουσία της Αστυνομίας για να αποφευχθούν έκτροπα

«Αστακός» θα είναι σήμερα ολόκληρη η περιοχή της Δερύνειας  που θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση διαμαρτυρίας από πολίτες και την πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ - Σολωμού.

Η Αστυνομία ετοίμασε σχέδια ενεργείας με σκοπό να αποτρέψει έκτροπα και άλλα δυσάρεστα περιστατικά όπως έγινε την περασμένη Κυριακή 11 Οκτωβρίου. Μιλώντας στην Offsite, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου τόνισε ότι «η παρουσία της Αστυνομίας θα είναι δυναμική για να αποτραπούν τα έκτροπα». 

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, η αστυνόμευση θα έχει στόχο τόσο τον έλεγχο της τροχαίας κίνησης και την αποτροπή επεισοδίων .Χαρακτηριστικά, ανέφερε: «Εμείς θεωρούμε ότι πρόκειται για μια ειρηνική εκδήλωση, ωστόσο η Αστυνομία θα βρίσκεται δυναμικά στο χώρο με στόχο να αποτραπούν οποιαδήποτε έκτροπα».

Eκ πρώτης όψεως αναμένεται να βρεθούν στη Δερύνεια πέραν των 300 διαδηλωτών όμως η Αστυνομία λαμβάνει τα μέτρα της σε περίπτωση που  βρεθούν περισσότεροι διαδηλωτές.

Έκτακτα μέτρα στο οδόφραγμα

Μετά τα όσα έγιναν την περασμένη Κυριακή στο οδόφραγμα της Δερύνειας αποφασίστηκε η λήψη έκτακτων μέτρων αυτές τις μέρες. Ο κ. Ανδρέου ανέφερε ότι η μονιμότητα  των μέτρων αυτών στο οδόφραγμα Δερύνειας θα κριθεί αναλόγως των εξελίξεων.

Αναμένεται μαζική παρουσία πολιτών στην διαμαρτυρία. «Πορευόμαστε όλοι στο οδόφραγμα της Δερύνειας για να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας απέναντι στις ενέργειες του ψευδοκράτους και να ενισχύσουμε όλοι μαζί την προσπάθεια ενάντια στην κατοχή», δήλωσε χθες στην offsite ο Εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ – Σολώμου, Ανδρέας Πεττεμερίδης

Home