Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Aπορρίπτει επικρίσεις ΠΟΕΔ το Υπουργείο Παιδείας για το ΔΡΑΣΕ+

Offsite Team -
27.10.2022

Aπορρίπτει επικρίσεις ΠΟΕΔ το Υπουργείο Παιδείας για το ΔΡΑΣΕ+

Thumbnail
Aπορρίπτει επικρίσεις ΠΟΕΔ το Υπουργείο Παιδείας για το ΔΡΑΣΕ+

Πολύ μεγάλη έκπληξη προκαλεί σημερινή ανακοίνωση της ΠΟΕΔ, στην οποία γίνεται λόγος για καθυστέρηση στη στελέχωση ως προς το πρόγραμμα ΔΡΑΣΕ+, αναφέρει σε ανακοίνωση το Υπουργείο Παιδείας, σημειώνοντας ότι το θέμα δεν αφορά τη στελέχωση των σχολείων, αλλά των πρόσθετων υπηρεσιών ΔΡΑΣΕ σε ορισμένα σχολεία.

Το Υπουργείο αναφέρει πως η ΠΟΕΔ γνωρίζει πολύ καλά ότι οι εξήντα συμβάσεις για το Πρόγραμμα ΔΡΑΣΕ+ πραγματοποιούνται τώρα, διότι είναι πρόσθετες και δεν προβλέπονταν στον αρχικό σχεδιασμό της σχολικής χρονιάς και υπενθυμίζει πως η αλλαγή προγραμματισμού ως προς τη στελέχωση προήλθε από διεκδικήσεις της ΠΟΕΔ, έναντι των οποίων έγινε κίνηση καλής θέλησης από την πλευρά του Υπουργείου και της Κυβέρνησης, με την παραχώρηση και αυτών των πρόσθετων συμβάσεων.

>>>ΠΟΕΔ: Να επισπευθούν οι διορισμοί για στελέχωση σχολείων ΔΡΑΣΕ+<<<

Αναφέρει εξάλλου ότι ήταν εξ αρχής γνωστό ότι τυχόν ένταξη πρόσθετων συμβασιούχων σε προγράμματα ΔΡΑΣΕ+ θα είχε ως αποτέλεσμα αυτές τις προθεσμίες.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, η ΠΟΕΔ που βρισκόταν σε διαβουλεύσεις μαζί του γι’ αυτό το θέμα "ήταν από την αρχή ενημερωμένη πως τυχόν παραχώρηση αυτών των πρόσθετων συμβάσεων, που δεν προβλέπονταν στο βασικό σχεδιασμό του σχολικού έτους, θα χρειαζόταν συμπληρωματικό προϋπολογισμό και σχετική διαδικασία έγκρισης στη Βουλή των Αντιπροσώπων".

"Γι’ αυτό η σημερινή ανακοίνωση της προκαλεί κατάπληξη και μπορεί να θεωρηθεί δείγμα αμετροέπειας. Να πρέπει άραγε να υποτεθεί ότι η ΠΟΕΔ αντιστρατεύεται δικές της διεκδικήσεις προσπαθώντας να υποδείξει ότι τυχόν ανταπόκριση μπορεί να προκαλέσει κάποια κατά τόπους καθυστέρηση;", διερωτάται.

Αναφέρει επίσης πως η στελέχωση των σχολείων κατά τα τελευταία χρόνια γίνεται έγκαιρα και αρκετά νωρίτερα από ότι στο παρελθόν και ότι έγιναν οι κατάλληλοι σχεδιασμοί ούτως ώστε αυτή η έγκαιρη στελέχωση να συνεχιστεί και να γίνει σταθερή πρακτική.

"Φαίνεται, δυστυχώς, ότι η ΠΟΕΔ δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει τα πραγματικά δεδομένα ούτε να αναγνωρίσει βελτιώσεις που επιτυγχάνονται", σημειώνει.

Παράλληλα αναφέρει πως η ΠΟΕΔ είναι ενημερωμένη ότι αυτή την περίοδο το Υπουργείο μελετά διεξοδικά τα διάφορα προγράμματα του, μεταξύ των οποίων το Πρόγραμμα ΔΡΑΣΕ+, ως προς τη στελέχωση και την αγορά υπηρεσιών και προσεγγίσεις και τοποθετήσεις όπως η σημερινή ανακοίνωση της ΠΟΕΔ "δεν συμβάλλουν στην εποικοδομητική αναζήτηση των σωστών λύσεων".

Το Υπουργείο εκφράζει ελπίδα η ΠΟΕΔ να εγκαταλείψει την αρνητική στάση που φαίνεται να υιοθετεί ως προς την επέκταση της δωρεάν προδημοτικής εκπαίδευσης από την ηλικία των τεσσάρων ετών.

"Θα είναι άδικο για χάρη διεκδικήσεων που δεν ευσταθούν ή είναι και ανεδαφικές ακόμα να θυματοποιηθούν περισσότερα από οκτώ χιλιάδες παιδιά που σχεδιάζεται να έχουν πρόσβαση σε δωρεάν προδημοτική εκπαίδευση και άλλες τόσες οικογένειες να μην ευεργετηθούν από ποσό 12,2 εκατ. Ευρώ που είναι διαθέσιμο στο Σχέδιο Κύπρος_το Αύριο", καταλήγει.

Home