Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

«Το Αρχαιολογικό Μουσείο Λάρνακας θα λειτουργήσει τον Ιούνιο»

Offsite Team -
11.03.2021 - 17:56

«Το Αρχαιολογικό Μουσείο Λάρνακας θα λειτουργήσει τον Ιούνιο»

Thumbnail
Ενημερώθηκε η επιτροπή Μεταφορών της Βουλής

Σε λειτουργία θα τεθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Λάρνακας τον προσεχή Ιούλιο σύμφωνα με διαβεβαιώσεις που έδωσε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών, όπως δήλωσε ο Προέδρος της Επιτροπής Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Επιτροπής ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως στην σημερινή συνεδρία στην οποία παρέστη και ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος συζητήθηκαν οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην ολοκλήρωση των εργασιών του Αρχαιολογικού Μουσείου Λάρνακας και η επαναλειτουργία του για το κοινό. 

Ο Υπουργός Μεταφορών, είπε ο κ. Πιττοκοπίτης,  διαβεβαίωσε ότι μέχρι τον προσεχή Ιούλιο το Μουσείο θα είναι έτοιμο για να παραδοθεί στο κοινό.  

Εξάλλου σύμφωνα με τον ίδιο, κατά την σημερινή συνεδρία της Επιτροπής συζητήθηκε και εναρμονιστικό νομοσχέδιο που αφορά το επάγγελμα του οδικού μεταφορέα.

Στο πλαίσιο της συνεδρίας, είπε ο κ.Πιττοκοπίτης, εκφράστηκαν έντονες επιφυλάξεις και από πλευράς Βουλευτών αλλά και από πλευράς όλων των εκπροσώπων των εταιρειών που έχουν συμβάσεις για τις δημόσιες μεταφορές. 

Όσον αφορά κάποιες πρόνοιες του εναρμονιστικού νομοσχεδίου ανέφερε πως έχει δοθεί μια τελευταία προθεσμία, προς το Υπουργείο Μεταφορών, να διαβουλευθεί και πάλι με όλες τις εταιρείες που έχουν τις συμβάσεις των δημόσιων μεταφορών σε μια προσπάθεια να υπάρξει κατάληξη στα σημεία για τα οποία εξακολουθούν ακόμα να υπάρχουν διαφορές και ενστάσεις. 

Έχει δοθεί ένα περιθώριο 15 ημερών και το νομοσχέδιο θα επανέλθει ξανά στην Επιτροπή, πρόσθεσε. 

Επίσης, συνέχισε, «θέσαμε, ως Πάφος, το θέμα με τη Μονή Χρυσορρογιάτισσας όπου υπάρχουν στοιχεία και πληροφορίες ότι κάποιες πτέρυγες της Μονής κινδυνεύουν με κατάρρευση και άρα χρειάζονται άμεσες εργασίες αναστύλωσης».

O Υπουργός Μεταφορών, είπε ο κ. Πιττοκοπίτης τους ενημέρωσε ότι είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Μητροπολίτη Πάφου από τον οποίον έχουν ζητήσει σχετική επικαιροποίηση μιας μελέτης που έγινε και μόλις η Μητρόπολη Πάφου δώσει την τελική μελέτη στο Υπουργείο, αυτό θα είναι έτοιμο να προχωρήσει και να ανοίξει το πράσινο φως για να ξεκινήσουν οι εργασίες συντήρησης και αναστύλωσης των επικίνδυνων σημείων της Μονής. 

Ο κ. Πιττοκοπίτης ανέφερε ακόμη πως έτυχαν ενημέρωσης από τον Υπουργό για το που βρίσκεται το θέμα της κατασκευής του δρόμου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς, σημειώνοντας πως όπως τους αναφέρθηκε έχει γίνει επανακατακύρωση στην 1η εταιρεία και ότι υπάρχει περιθώριο μέχρι 24 Μαρτίου για την υποβολή ενστάσεων. 

Πρόσθεσε πως εάν και εφόσον υποβληθούν ενστάσεις το  Υπουργείο είναι πανέτοιμο να φέρει ένσταση στην έκδοση οποιουδήποτε διατάγματος όσον αφορά την περαιτέρω προώθηση του έργου ώστε να ξεκαθαρίσουν τα θέματα και να είναι έτοιμο το Υπουργείο να υπογράψει σύμβαση για έναρξη των εργασιών.

Καταλήγοντας ο κ. Πιττοκοπίτης ανέφερε πως το Υπουργείο υπολογίζει ότι μέχρι τα τέλη του Μάρτη θα υπογραφεί η σύμβαση.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home