Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αρχή κατά Διαφθοράς: Ακόμα δεν ξεκίνησε και πήρε 15 καταγγελίες

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
27.10.2022 - 06:30

Αρχή κατά Διαφθοράς: Ακόμα δεν ξεκίνησε και πήρε 15 καταγγελίες

Δυο υποθέσεις πολιτογραφήσεων - Σε αναμονή για τους κανονισμούς

Tου Γιώργου Μιχαηλίδη

Δεκαπέντε υποθέσεις βρίσκονται ενώπιον της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς οι δυο εκ των οποίων αφορούν τις πολιτογραφήσεις. Όπως πληροφορείται η Οffsite News η Αρχή θα προχωρήσει σε διερεύνηση των υποθέσεων μόλις  διευθετηθεί το θέμα έγκρισης των κανονισμών της από τη Βουλή το οποίο θα γινει το συντομότερο.

Μιλώντας στην Offsite News ο πρόεδρος της Αρχής Χάρης Πογιατζής επιβεβαίωσε ότι έλαβε επιστολή από την Ελεγκτική Υπηρεσία για πολιτογραφήσεις  αλλά δεν θέλησε να αναφερθεί στο περιεχόμενό της.

>>>>Διαβάστε επίσης: Νομική Υπηρεσία-Αρχή κατά Διαφθοράς:Aναζητούν τρόπους συνεργασίας<<<<

Σημειώνεται ότι η πρώτη υπόθεση - καταγγελία  για πολιτογραφήσεις υποβλήθηκε εντός του καλοκαιριού από τον βουλευτή του ΑΚΕΛ Χρίστο Χριστοφίδη. Με βάση τη νομοθεσία που διέπει την Αρχή κατά της Διαφθοράς πρέπει να υπάρχει συνεργασία με την Ελεγκτική Υπηρεσία για σκοπούς τεχνογνωσίας και ανταλλαγής πληροφοριών.

Ελεγκτική: «Στείλαμε στην Αρχή 5 εκθέσεις & στοιχεία»

Η Offsite News επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο Τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Μάριο Πετρίδη ο οποίος ανέφερε ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία έστειλε στην Αρχή κατά της Διαφθοράς και τις πέντε εκθέσεις για το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα μαζί με τον κατάλογο των προσωπικών δεδομένων (τα στοιχεία των πολιτογραφέντων) και τους παρόχους (δικηγορικά και ελεγκτικά γραφεία) που βοήθησαν στην εξασφάλιση των διαβατηρίων.

Home