Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αρχηγός Αστυνομίας: Δώστε μας όπλα να πολεμήσουμε το έγκλημα

Offsite Team -
11.06.2020

Αρχηγός Αστυνομίας: Δώστε μας όπλα να πολεμήσουμε το έγκλημα

Thumbnail
Χρειαζόμαστε 1300 αστυνομικούς

Τι είπε για το μπαρ στον Πρωταρά και τις φοβερές ελλείψεις στην Αστυνομία.

Η αστυνομία είναι ικανοποιημένη από τους χειρισμούς που έχουν γίνει για την υπόθεση του μπαρ στον Πρωταρά, τόνισε ο Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης μιλώντας στο ΡΙΚ.

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι ‘’αν υπάρχουν πληροφορίες ότι δεν έκανε σωστά η αστυνομία την δουλειά της να μας τις δώσει. Δεχόμαστε κριτική είναι καλοδεχούμενη άλλα έχουμε απαντήσεις’’.

Ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε ότι η Αστυνομία χρειάζεται ενίσχυση αφού αυτή την στιγμή χρειάζεται άλλα 1300 άτομα. Κάλεσε τους αρμοδίους να δώσουν τα απαραίτητα όπλα για να μπορέσει να καταπολεμήσει αποτελεσματικά το έγκλημα. 

Προειδοποίηση πριν το τριήμερο για το μπαρ

''Η αστυνομία είναι ικανοποιημένη από τους χειρισμούς που έχουν γίνει για την υπόθεση. Είχαμε εντοπίσει από μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι θα λειτουργούσε το συγκεκριμένο και άλλα υποστατικά. 

Ο ιδιοκτήτης κλήθηκε από τον αστυνομικό διευθυντή Αμμοχώστου και προειδοποιήθηκε αφού βλέπαμε ότι υπήρχε ενδεχόμενο να ξεφύγει ο κόσμος. Τον καλέσαμε να εφαρμόσει το διάταγμα για να μην υπάρξουν παρατράγουδα. 

Η εκ των προτέρων προειδοποίηση είναι πρακτική που ακολουθούμε. Δεχόμαστε κριτική είναι καλοδεχούμενη αλλά έχουμε απαντήσεις. Αλίμονο να μην έχει το δικαίωμα η αστυνομία εκ των προτέρων να καλει καποιος για προειδοποίηση''. 

Δεν συμμορφώθηκε

''Έγινε μια καταγγελία την Παρασκευή για το γεγονός ότι λειτουργούσε χωρίς άδεια, κόπηκε εξώδικο του έγιναν και παρατηρήσεις. Τις επόμενες μέρες έγιναν και άλλες καταγγελίες. Στο μεταξύ μιλούσα με τον Υπ. Δικαιοσύνης για να χειριστούμε το θέμα σωστά και να βρούμε λύσεις. Μέχρι την Δευτέρα έγιναν 9 καταγγελίες. Επικοινώνησα και με τον Γεν. Εισαγγελέα για να βρούμε τρόπο να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί''

 

Θέσατε θέμα για συλλήψεις;

‘’Δεν θα πω ακριβώς τι λέχθηκε με γενικό εισαγγελέα. Συζητήσαμε και το θέμα πιθανών συλλήψεων άλλα αυτό που λέχθηκε ήταν ότι ίσως δεν ήταν σοφό κάτω υπό αυτές τις συνθήκες. Έτσι αποφασίστηκε να πάει η υπόθεση στο δικαστήριο και αίτημα για αναστολή. 

Το βράδυ ενημερώσαμε την νομική υπηρεσία και την Τρίτη έγινε καταχώρηση της απόφασης για αναστολή εργασιών. Δεν μπορούσε να γίνει καταχώρηση της υπόθεσης το Σαββατοκύριακο. 

Υπό τις περιστάσεις έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει. Δεν μπορούσε να υπάρξει καλύτερος χειρισμός τους θέματος''.

Υπολείπεται 1300 αστυνομικούς η Δύναμη

''Δώστε μας τα όπλα να μπορούμε να καταπολεμήσουμε το έγκλημα διαμηνύει ο Αρχηγός στέλνοντας το μήνυμα τους προς την Βουλή. Όταν ζητούσαμε να προσλάβουμε 200 ειδικούς αστυνομικούς μας έλεγαν δε μπορούμε. Δώστε μας όπλα να πολεμήσουμε το έγκλημα. Υπολείπονται 700 αστυνομικοί στην αστυνομία. Από τις νέες θέσεις υπολείπονται άλλοι 600. Η Αστυνομία χρειάζεται άλλους 1300 αστυνομικούς. Παλεύουμε μόνοι μας με το έγκλημα. Να δώσουν τα απαραίτητα όπλα στην αστυνομία.. Οι ελλείψεις είναι φοβερές. Αν δεν έχουμε σύντομα ενίσχυση στο ανθρώπινο θα γίνει πιο σοβαρό το πρόβλημα’’.

Home