Αρχηγός Αστυνομίας: Προτεραιότητα η καταπολέμηση των ναρκωτικών

Αρχηγός Αστυνομίας: Προτεραιότητα η καταπολέμηση των ναρκωτικών

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κύπρου Μιχαηλίδη

Η αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών, παραμένει για την Αστυνομία και για εμένα προσωπικά, μια ύψιστη προτεραιότητα, δήλωσε απόψε ο Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης σε εσπερίδα για τα ναρκωτικά που διοργάνωσε η ΥΚΑΝ, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών.   Σύμφωνα με τον Αρχηγό, το πρώτο τετράμηνο του 2019, έχουν κατασχεθεί από την Αστυνομία περίπου 131 κιλά κάνναβης, 56 κιλά ρητίνη κάνναβης και 32 κιλά κοκαΐνης. 

Όπως αναφέρεται σε αστυνομική ανακοίνωση, ο κ.  Μιχαηλίδης, στο χαιρετισμό του τόνισε ότι η εκδήλωση γίνεται για να διευρυνθούν οι τρόποι επικοινωνίας της Αστυνομίας, μέσα από τη συζήτηση και τον διάλογο.

«Θέλουμε να καταγράψουμε σκέψεις και απόψεις γύρω από το φαινόμενο της εξάρτησης, ευελπιστώντας ότι μέσα από μια παραγωγική συζήτηση, με την κοινωνία των πολιτών, δυνατόν να είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε καλύτερα, το τι θέλουμε ως κοινωνία και ποια θα είναι η πορεία", ανέφερε.

 

Πρόσθεσε ότι η Αστυνομία βρίσκεται καθημερινά σε πλήρη ετοιμότητα «υλοποιώντας στοχευμένες δράσεις και μέτρα, υιοθετώντας πολιτικές και πρακτικές, οι οποίες έχουν συγχρόνως προληπτικό και κατασταλτικό χαρακτήρα».  

Όπως είπε ο Αρχηγός της Αστυνομίας βασικότερο πεδίο δράσης της Δύναμης είναι η καταστολή και επί του προκειμένου, η αντιμετώπιση του φαινομένου των ναρκωτικών και ειδικότερα η σύλληψη και η προσαγωγή των εμπόρων και των διακινητών ενώπιον του Δικαστηρίου.

Home