Άρχισαν οι καταθέσεις για επεμβάσεις των 8 ασθενών με καταρράκτη

Άρχισαν οι καταθέσεις για επεμβάσεις των 8 ασθενών με καταρράκτη

Επίσημη καταγγελία συγγενή ασθενούς στην Αστυνομία εναντίον του ιδιωτικού νοσηλευτηρίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα του υπουργείου Υγείας αναφορικά με την σοβαρή υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας το περασμένο Σάββατο, όταν οκτώ ασθενείς προσβλήθηκαν από πολυανθεκτικό μικρόβιο κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης καταρράκτη. Οι ασθενείς υπεβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση την περασμένη εβδομάδα σε ιδιωτικό νοσοκομείο. 

Μάλιστα οι πέντε εκ των οκτώ ασθενών λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής τους, μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και οι υπόλοιπο εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο Μακάρειο Νοσοκομείο. 

Οι πέντε ασθενείς όπως έχει γίνει γνωστό, έχασαν την όρασή τους, ενώ την Πέμπτη μετά από συναίνεση των συγγενών αλλά και των ίδιων των ασθενών, υποβλήθηκαν σε νέα επέμβαση για εξόρυξη οφθαλμού.

Επίσημη καταγγελία από μία οικογένεια

Ένας εκ των συγγενών των ασθενών, ο Πατήρ Ραφαήλ Μισιαούλης, του οποίου η γιαγιά έχασε την όρασή της μίλησε στην Offsite μεταφέροντας μας τα όσα βιώνει η οικογένειά τους τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα και με τα όσα δήλωσε, την περασμένη Τρίτη επισκέφθηκε ο ίδιος το ΤΑΕ και έκανε επίσημη καταγγελία εναντίον του ιδιωτικού νοσηλευτηρίου όπου έγινε η επέμβαση της γιαγιάς του, τονίζοντας ότι πρέπει να αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπου πρέπει. 

Εξέφρασε μάλιστα το παράπονο ότι μετά το περιστατικό, ουδείς από το ιδιωτικό νοσηλευτήριο επικοινώνησε μαζί με την οικογένειά του. 

«Κανένας από το ιδιωτικό νοσοκομείο όπου έγινε η επέμβαση της γιαγιάς μου, δεν επικοινώνησε με την οικογένειά μας, ούτε για να ρωτήσουν εάν χρειαζόμαστε κάποια βοήθεια, αλλά ούτε για στήριξη μετά το τραγικό συμβάν».

Ξεκίνησαν καταθέσεις

Αστυνομία και υπουργείο Υγείας βρίσκονται σε συνεχή επαφή για τη διερεύνηση του θέματα. Ήδη μέλη της Αστυνομίας ξεκίνησαν τη λήψη καταθέσεων. 

Όπως μας ειπώθηκε από αστυνομική πηγή, πρόκειται για ένα εξειδικευμένο θέμα για το οποίο θα ζητηθεί από το υπουργείο Υγείας η παραχώρηση ιατρικών φακέλων για καλύτερη και πιο σωστή διερεύνηση των γεγονότων. 

Παράλληλα λόγω του ότι η υπόθεση αφορά ιατρικό ζήτημα, η Αστυνομία θα συμβουλευτεί ιατρική ομάδα η οποία ενδεχομένως να οριστεί από το υπουργείο Υγείας ούτως ώστε να βοηθήσει στο ανακριτικό έργο. 

Home