Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Άρχισαν τα μαθήματα του Ψηφιακού Σχολείου του Σαββάτου

Offsite Team -
18.11.2021 - 17:15

Άρχισαν τα μαθήματα του Ψηφιακού Σχολείου του Σαββάτου

Καλλιέργεια υγειονομικής κουλτούρας σε μαθητές

Με τίτλο «Πώς προστατεύομαι από τους αόρατους εχθρούς» και στόχο την καλλιέργεια υγειονομικής κουλτούρας στην καθημερινότητα των μαθητών πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο το πρώτο διαδικτυακό μάθημα που προσφέρει το Παιδαγωγικό Ινστιτούτου στο πλαίσιο του Ψηφιακού Σχολείου του Σαββάτου σε μαθητές Λυκείου και Τεχνικής, Επαγγελματικής Σχολής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, εισηγήτρια στο διαδικτυακό μάθημα ήταν η Δρ Ζωή-Δωροθέα Πανά, Λέκτορας Παιδιατρικής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου EUC, Σύμβουλος Υπουργού Υγείας και Μέλος Συμβουλευτικής Επιτροπής για την COVID-19.

«Βασικός σκοπός της παρουσίασης ήταν η καλλιέργεια υγειονομικής κουλτούρας στην καθημερινότητα των μαθητών, ως ένας νέος τρόπος συμπεριφοράς ελέγχου και πρόληψης Λοιμωδών Νοσημάτων», αναφέρεται.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Παράλληλα, προστίθεται, «αναλύθηκαν και συζητήθηκαν οι αόρατοι εχθροί, οι παθογόνοι μικροοργανισμοί, οι βασικές κατηγορίες τους, καθώς και το πώς μεταδίδονται στον άνθρωπο. Αναφέρθηκαν μέτρα ελέγχου και πρόληψης Λοιμωδών Νοσημάτων, με έμφαση στους κορωνοϊούς».

Τονίστηκε επίσης «η σημασία του σεβασμού στη φύση, η ορθή χρήση αντιβιοτικών φαρμάκων, όπως επίσης και η σημασία του εμβολιασμού, ως βασικό όπλο προληπτικής ιατρικής έναντι Λοιμωδών Νοσημάτων».

>>> «Ψηφιακό Σχολείο Σαββάτου» - Τι είναι και πώς θα λειτουργεί

Το επόμενο διαδικτυακό μάθημα, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Νοεμβρίου και έχει τίτλο «Διαδίκτυο: Χρήσιμες Συμβουλές για εφήβους». Εισηγητής θα είναι ο Μάριος Πλουτάρχου, υπεύθυνος διαλέξεων για την ασφάλεια στο διαδίκτυο-CYTA.

«Βασικός στόχος της παρουσίασης είναι να δοθούν συμβουλές στους εφήβους για την ορθή χρήση του διαδικτύου. Θα αναδειχθούν οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν καθώς και τα σημεία που πρέπει να προσέχουν οι έφηβοι κατά τη χρήση του διαδικτύου», καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας. 

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home