Άρχισε η εκστρατεία «Let’s Do It! Cyprus 2021»

Άρχισε η εκστρατεία «Let’s Do It! Cyprus 2021»

Με κορύφωση της εκστρατείας την Κυριακή, 31 Οκτωβρίου.

Με κύριο μήνυμα «την απαλλαγή της φύσης της Κύπρου από τα σκουπίδια και την ευαισθητοποίηση του κοινού για την προστασία, διατήρηση και αειφόρο διαχείριση του χερσαίου και θαλάσσιου περιβάλλοντος», πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου, συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία έγινε η επίσημη έναρξη της εκστρατείας καθαρισμού «Let’s Do It! Cyprus 2021» η οποία θα λάβει χώρα κατά την εβδομάδα 25-31 Οκτωβρίου, με κορύφωση της εκστρατείας την Κυριακή, 31 Οκτωβρίου.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Όπως μεταδίδει το ΓΤΠ, η Επίτροπος Περιβάλλοντος, Κλέλια Βασιλείου, σε χαιρετισμό είπε ότι βιώνουμε μια περίοδο που αφορά στην κλιματική κρίση και γίνεται μια πολύ μεγάλη συζήτηση για την αποκατάσταση της βιοποικιλότητας των οικοσυστημάτων και άρα οι  καθαρισμοί πρέπει να έχουν πολύ συγκεκριμένο τρόπο στους οποίους συνεργαζόμαστε και με το Τμήμα Δασών.

 

Είπε επίσης ότι «η καταγραφή που γίνεται, η χαρτογράφηση και η συμμετοχή για το Let’s Do It!  θα αξιοποιηθεί και για τη δεύτερη φάση της εκστρατείας καθαριότητας που διοργανώνουμε με το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και το Γραφείο του Επιτρόπου του Πολίτη ούτως ώστε να έχουμε ένα κοινό σχέδιο δράσης για να μπορούμε να απαλλάξουμε τον τόπο μας από τα κακώς κείμενα της ρύπανσης για τα οποία όλοι γινόμαστε μάρτυρες, προβληματιζόμαστε και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε κάθε τρόπο, κάθε μέσο και κάθε εργαλείο το οποίο έχουμε στην διάθεση μας για να δημιουργήσουμε αποτροπή και αποκατάσταση του φυσικού χώρου».

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ο Υποδιευθυντής του Τμήματος Δασών, Σάββας Ιεζεκιήλ, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «το Τμήμα Δασών σε αυτή την προσπάθεια για πρώτη φορά ετοίμασε ένα διαδραστικό χάρτη με τις κόκκινες περιοχές, που αφορούν περιοχές που έχουμε σκουπίδια στην ύπαιθρο, θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε αυτόν τον χάρτη μέχρι οι περιοχές αυτές να εξαλειφθούν από σκουπίδια για να θεωρούμαστε ένα περιβάλλον υγιές και να το απολαμβάνουμε κάθε μέρα του χρόνου. Ως Τμήμα Δασών, θα συμμετέχουμε και φέτος σε αυτήν την εκστρατεία διαθέτοντας προσωπικό για καθοδήγηση των εθελοντών μας αλλά και οχήματα για μεταφορά ογκοδών σκουπιδιών που θα είναι δύσκολο να μεταφερθούν από τους εθελοντές μας».  

Κατά τη συνέντευξη Τύπου έγινε προβολή του σποτ που έχει ετοιμαστεί από το Δίκτυο Εθελοντών Together Cyprus για σκοπούς της εκστρατείας και το κοινό μπορεί να το βρει στον σύνδεσμο https://www.facebook.com/ldicyprus/videos/291156482535722/

 

Η επίσημη εκδήλωση κορύφωσης της εκστρατείας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2021, στις 10.30 π.μ., στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας (πλευρά Καραϊσκάκειου Ιδρύματος) στη Λευκωσία.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home