Αρχίζουν εμβολιασμοί σε βιομηχανικές περιοχές και Πανεπιστήμια

Αρχίζουν εμβολιασμοί σε βιομηχανικές περιοχές και Πανεπιστήμια

Στη μάχη κι άλλες κινητές μονάδες εμβολιασμού

Στο κόκκινο παραμένουν οι επιδημιολογικοί δείκτες της χώρας την ώρα που ο αριθμός των νοσηλευομένων ολοένα και αυξάνεται. 

Την Τετάρτη ανακοινώθηκαν άλλοι τρεις θάνατοι και άλλα 1.014 νέα περιστατικά κορωνοϊού. Συνολικά, στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 243 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 63 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες ΜΑΦ.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Και ενώ όλοι περίμεναν πως το τέταρτο κύμα θα «χτυπήσει» το φθινόπωρο, αυτό εν τέλει ήρθε νωρίτερα με την μετάλλαξη δέλτα τη δεδομένη στιγμή να σαρώνει ανά το παγκόσμιο. Μάλιστα χθες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε πως η συγκεκριμένη μετάλλαξη εντοπίζεται μέχρι στιγμής σε 124 χώρες και προβλέπεται πως θα είναι η επικρατέστερη τους επόμενους μήνες.

Κινητές μονάδες εμβολιασμών σε βιομηχανικές περιοχές & Πανεπιστήμια

Την ώρα που συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στα εμβολιαστικά κέντρα αλλά και τα «walk in» κέντρα, οι αρμόδιες υπηρεσίες προχωρούν στην υλοποίηση διαφόρων αποφάσεων που λήφθηκαν έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε περισσότερους πολίτες να εμβολιαστούν και να θωρακιστούν έναντι του κορωνοϊού. 

Όπως πληροφορούμαστε, τις επόμενες ημέρες ξεκινούν οι εμβολιασμοί με κινητές μονάδες στις βιομηχανικές περιοχές και η αρχή αναμένεται να γίνει από την Λεμεσό.

Παράλληλα, κινητές μονάδες εμβολιασμού θα υπάρχουν και στα Πανεπιστήμια αρχής γενομένης από τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια της χώρας. Τη δεδομένη στιγμή γίνονται οι σχετικές διευθετήσεις και εντός ημερών θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις για τις ημέρες και τις ώρες που οι κινητές μονάδες θα βρίσκονται στα Πανεπιστήμια για εμβολιασμό των φοιτητών που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον. 

Ταυτόχρονα σημειώνεται πως συνεχίζονται και οι εμβολιασμοί σε ξενοδοχειακές μονάδες

Όπως ανέφερε σε χθεσινό ρεπορτάζ της η Offsite, μετά τα «walk in» κέντρα, έρχονται οι κινητές μονάδες εμβολιασμού δίπλα από τα σημεία για rapid test. Η πρώτη μονάδα θα λειτουργήσει το ερχόμενο Σάββατο στο σπίτι του παλιού Έπαρχου στην Πάφο όπου θα χορηγηθούν 300 εμβόλια της Pfizer. Ο αναπληρωτής διευθυντής Νοσηλευτικών Υπηρεσιών Ευαγόρας Ταμπούρης μιλώντας στην Offsite ανέφερε ότι «κατόπιν μελέτης θα γίνουν εμβολιασμοί με αυτό τον τρόπο σε όλες τις πόλεις. Ήδη προγραμματίζονται την ερχόμενη εβδομάδα εμβολιασμοί στην Αγία Νάπα.

Ανεβαίνουν τα ποσοστά εμβολιασμoύ

Στο μεταξύ μεγάλο φαίνεται να είναι το ενδιαφέρον των πολιτών για εμβολιασμό όπως δείχνουν και οι αριθμοί που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας. 

Στα «walk in» κέντρα, τα οποία μπορεί να επισκεφθεί ο πολίτης χωρίς την διευθέτηση ραντεβού, την Τετάρτη πραγματοποιήθηκαν 1,031 εμβολιασμοί. 

Την ίδια ώρα μέχρι και την Τρίτη (20.7) συνολικά εμβολιάστηκε τουλάχιστον με την 1η δόση το 70,4% του ενήλικου πληθυσμού (18+), και ποσοστό 61,6% του ενήλικου πληθυσμού ολοκλήρωσε το εμβολιαστικό του σχήμα.

Ανά Επαρχία, η εμβολιαστική κάλυψη μέχρι τις 20.7 ήταν:

  • Αμμόχωστος: 76,2%
  • Λάρνακα: 64,5%
  • Λεμεσός: 68,5%
  • Λευκωσία: 71,2%
  • Πάφος: 78,8%

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Η εμβολιαστική κάλυψη τουλάχιστον με 1η δόση ανά ηλικία είναι:

1

Όπως φαίνεται και στον πίνακα, σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες, έχει καταγραφεί αύξηση στο ποσοστό των εμβολιασμένων ατόμων σε κάθε ηλικιακή ομάδα κάτι το οποίο είναι πολύ αισιόδοξο. 

Home