Αρχίζουν τα τριήμερα μαθητών εν μέσω πανδημίας-Φωνές από γονείς

Αρχίζουν τα τριήμερα μαθητών εν μέσω πανδημίας-Φωνές από γονείς

Προβληματισμός στους γονείς - Επιστολή στο Υπ. Υγείας - Έως και 500 μαθητές στην Κακοπετριά κάθε ΣΚ

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Για το «έθιμο» των μαθητικών τριήμερων εκδρομών στα ορεινά θέρετρα και κυρίως στην Κακοπετριά προετοιμάζονται ήδη οι μαθητές. Ωστόσο, η πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα αναγκάζουν τους οργανωμένους γονείς να εκπέμπουν «σήμα κινδύνου». Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Χαράλαμπος Διονυσίου μιλώντας στην Offsite εμφανίστηκε πολύ προβληματισμένος για το γεγονός αυτό τονίζοντας ότι υπάρχει κίνδυνος μαζικής παρουσίας ακόμα και 500 μαθητών κάθε Σαββατοκύριακο.

Ο κ. Διονυσιου είπε ότι από την περασμένη Παρασκευή εστάλη επιστολή στο Υπουργείο Υγείας. Το Υπουργείο μάς ενημέρωσε ότι όντως η ειστολή εστάλη και αναμένεται η απάντηση του Υπουργού. Όπως ενημερωθήκαμε αναμένεται η απάντηση του Υπουργείου. Οι εκδρομές αρχίζουν την 1η Νοεμβρίου 2020 και ολοκληρώνονται στις 07 Φεβρουαρίου 2021. 

Όπως τόνισε ο κ. Διονυσίου,,«σε περίπτωση εντοπισμού θετικού κρούσματος θα είναι δύσκολη ως αδύνατη η ιχνηλάτηση γι’αυτό ζητούμε κατευθυντήριες οδηγίες από το Υπουργείο. Διερωτόμαστε τι δυνατότητες έχουν οι ξενοδοχειακές μονάδες στην Κακοπετριά να δεχθούν αυτό τον μεγάλο αριθμό μαθητών εν μέσω πανδημίας. Να μην ξεχνάμε ότι κάθε χρόνο πολλοί νεαροί  επιδίδονται σε χρήση ναρκωτικών και παράνομη αγορά ποτών».

 

Home