Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αρχίζουν την Παρασκευή οι εμβολιασμοί παιδιών 5-11 ετών

Offsite Team -
15.12.2021

Αρχίζουν την Παρασκευή οι εμβολιασμοί παιδιών 5-11 ετών

Αρχικά με ραντεβού μέσω τηλεφώνου, μετά μέσω Πύλης - Που θα γίνονται - Τι λέει το Υπουργείο για τις παρενέργειες

Στο πλαίσιο των προσπαθειών του Υπουργείου Υγείας για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού κατά της COVID-19, από την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, αρχίζει ο εμβολιασμός του παιδιατρικού πληθυσμού ηλικίας 5 έως 11 ετών στα Κέντρα Προστασίας Μητρότητας και Ευημερίας Παιδιού του Υπουργείου Υγείας που λειτουργούν σε όλες τις επαρχίες, κατόπιν διευθέτησης τηλεφωνικού ραντεβού.

 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Από την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου στις 9 το πρωί, η διευθέτηση των ραντεβού θα γίνεται ΜΟΝΟ μέσω της πύλης εμβολιασμού.

Τα συγκεκριμένα κέντρα θα λειτουργούν σε συγκεκριμένες μέρες και ώρες, ενώ είναι ειδικά διαμορφωμένα μόνο για τα παιδιά, με βασικό στόχο την εύκολη πρόσβαση.

pinakas

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Το Υπουργείο Υγείας, κρίνοντας ότι τα οφέλη του εμβολιασμού υπερτερούν των κινδύνων και λαμβάνοντας υπόψη τις άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις στην υγεία και την ευημερία των παιδιών από τη νόσο COVID-19, προχωρεί στον εμβολιασμό των παιδιών ηλικία 5-11 ετών και τα εν λόγω εμβόλια έχουν διαφορετική δοσολογία σε σχέση με αυτά που χορηγούνται σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω (10μικρογραμμάρια σε σύγκριση με 30μικρογραμμάρια). Σε σχετική έρευνα, υπολογίστηκε ότι είναι 90,7% αποτελεσματικό στην πρόληψη της συμπτωματικής νόσου COVID-19. 

Σε σχέση με τις πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, έχει παρατηρηθεί ότι είναι παρόμοιες με εκείνες των ατόμων ηλικίας 12 ετών και άνω. Είναι συνήθως ήπιες ή μέτριες και βελτιώνονται εντός ολίγων ημερών από τον εμβολιασμό. 

 

Home