Αρκετοί νοσήσαν 2 φορές με covid στον ίδιο μήνα

Αρκετοί νοσήσαν 2 φορές με covid στον ίδιο μήνα

Αποκτούν περισσότερα αντισώματα όσοι έχουν συμπτώματα κατά τη νόσηση; Τι λέει ο δρ Τσιούτης

Απαντήσεις σε απορίες πολιτών σε σχέση με την πανδημία, δίνουν οι ειδικοί μέσω της σελίδα στο facebook «Ας το συζητήσουμε είναι απλό».

Πολίτης αναφέρθηκε για τις επαναλοιμώξεις, δηλαδή στο γεγονός ότι κάποιοι νόσησαν και δεύτερη φορά με κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα έγραψε «Το πιο κοντινό διάστημα περιστατικού επαναμόλυνσης στην Κύπρο ποιο είναι; Όταν κάποιος νοσήσει και έχει συμπτώματα, εννοείται πως αποκτά και αντισώματα; και αν ναι, όσο πιο έντονα συμπτώματα, τόσο πιο πολλά αντισώματα; 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Απάντηση στα πιο πάνω ερωτήματα έδωσε ο επικεφαλής της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής δρ Κωνσταντίνος Τσιούτης, ο οποίος τόνισε πως αρκετοί νόσησαν 2η φορά ακόμα και μέσα στον ίδιο μήνα.

Αυτούσια η απάντηση του δρ Τσιούτη: «Γειά σας. 1.δεν μπορώ να σας πω με βεβαιότητα (συχνά είναι δύσκολο να διαχωριστούν) αλλά βρέθηκαν αρκετές επαναλοιμώξεις ακόμα και μέσα στον ίδιο μήνα, οι οποίες οφείλονται κατά βάση σε λοίμωξη με Όμικρον που συνέβη μετά από λοίμωξη με Δέλτα. 2.Η προσβολή από τον ιό οδηγεί σε ανοσολογική αντίδραση σε περίπου 70% των ατόμων (όπως έχει φανεί σε μελέτες). Σε κάποιες μελέτες, άτομα με συμπτώματα είχαν μεγαλύτερη ανοσολογική αντίδραση σε σχέση με ασυμπτωματικά άτομα, σε άλλες μελέτες αυτό δεν παρατηρήθηκε (μάλλον εξαρτάται από τον τρόπο που μελετήθηκαν, από τη μέθοδο εκτίμησης αντισωμάτων στην κάθε μελέτη, από τη χρονική στιγμή που έγινε η εκτίμηση αντισωμάτων, από το στέλεχος που προσβλήθηκαν, κτλ)».

Home