Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αρμεύτης: Παραμελήσαμε τον εμβολιασμό κατά COVID 19

Offsite Team -
05.10.2022

Αρμεύτης: Παραμελήσαμε τον εμβολιασμό κατά COVID 19

Πρέπει να γίνει εκστρατεία ενημέρωσης λέει ο πνευμονολόγος Χάρης Αρμεύτης

Η εικόνα που υπάρχει όσον αφορά την κατάσταση με τον κορωνοϊό είναι καλή αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να συνεχίσουμε να εμβολιαζόμαστε για να προστατευτούμε, δηλώνει στο ΚΥΠΕ, ο πνευμονολόγος Χάρης Αρμεύτης, ο οποίος επισημαίνει ότι χρειάζεται μια εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για το θέμα από το Υπουργείο Υγείας.

Ο Δρ Αρμεύτης αναφέρει πως το θέμα των εμβολιασμών της COVID 19 το έχουμε παραμελήσει. «Θεωρώ ότι το ποσοστό έπρεπε να είναι αυξημένο ειδικά στα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες, άτομα άνω των 60 ετών για να προστατευτούν διότι ναι μεν είναι καλύτερη η εικόνα που έχουμε αυτή την στιγμή με τον κορωνοϊό αλλά δεν μπορεί να μας εγγυηθεί κανένας ότι η κατάσταση θα παραμείνει η ίδια. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προστατευτούμε καλύτερα», σημειώνει.

Ο κόσμος, που είναι και αναμενόμενο, συνεχίζει, ξεθάρρεψε αλλά επειδή δημιουργήθηκε αυτή η εμβολιαστική κουλτούρα, αν υπήρχε από τους αρμόδιους φορείς μια επικοινωνιακή προσπάθεια να ενθαρρύνει ειδικά τους ευάλωτους, τους ασθενείς με χρόνια νοσήματα, όσους είναι άνω των 60 χρόνων, να εμβολιαστούν θα ήταν καλό γιατί αυτοί χρειάζονται περισσότερο να θωρακιστούν για να μην έχουμε νοσηλείες.

Σε ερώτηση, ο Δρ Αρμεύτης αναφέρει πως αναμένεται ότι θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα. «Μια σχετική αύξηση θα υπάρχει. Αν καταφέρουν να αυξήσουν τα ποσοστά των εμβολιασμών ενώ παράλληλα υπάρχουν και τα αντιικά φάρμακα και υπάρχει δυνατότητα έγκαιρης χορήγησης, έτσι δεν θα έχουμε αύξηση των νοσηλειών που είναι και το ζητούμενο», προσθέτει.

Πρέπει να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας πάντα, επισημαίνει, ότι με την πανδημία είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση αλλά δεν έχουμε ξεμπερδέψει τελειωτικά, επομένως και τα μέτρα προσωπικής προστασίας και ο εμβολιασμός είναι απαραίτητα.

«Θεωρώ ότι μια εκστρατεία μέσω των μέσων ενημέρωσης θα βοηθούσε αρκετά γιατί φαίνεται ότι υπάρχει μια χαλάρωση. Ο κόσμος που δεν εμβολιάζεται τώρα δεν είναι γιατί δεν θέλει, είναι επειδή νομίζει ότι δεν χρειάζεται που είναι λανθασμένο», καταλήγει.

ΚΥΠΕ

Home