Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ασφαλτικά/Μιτσερό: Τέλος Αυγούστου νεότερα - Θέμα και στη Βουλή

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
11.08.2022 - 06:00

Ασφαλτικά/Μιτσερό: Τέλος Αυγούστου νεότερα - Θέμα και στη Βουλή

Στο Προεδρικό στις 25 Αυγούστου όλοι οι εμπλεκόμενοι - Στην Επιτροπή Περιβάλλοντος για συζήτηση το θέμα

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Η μετακίνηση των ασφαλτικών εργοστασίων στο Μιτσερό περνά από το Προεδρικό και τη Βουλή. Αμέσως μετά την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου θα γίνουν δυο πολύ σημαντικές συνεδρίες με αντικείμενο τη μετακίνηση των συγκεκριμένων εργοστασίων.

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος συγκάλεσε συνεδρία την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022 και σύμφωνα με τον πρόεδρό της πρόεδρο των Οικολόγων, βουλευτή Χαράλαμπο Θεοπέμπτου «θα αναμένουμε να δούμε τι θα αποφασιστεί στο Προεδρικό και θα αποφασίσουμε». ΄’Οπως είπε, ο κ. Θεοπέμπτου «εάν υπάρξει συμφωνία και οι πολίτες ικανοποιηθούν από τις αποφάσεις τότε απλά θα ενημερωθούμε, αλλιώς θα προβούμε σε εξέταση των διαδικασιών».

>>>>Διαβάστε επίσης: Δεν θα προχωρήσουν οι εργασίες για το εργοστάσιο στο Μιτσερό<<<<

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος έφερε στην επιφάνεια ένα «πολύ μεγάλο θέμα» όπως το χαρακτήρισε που αγορά τη νομοθετική ρύθμιση για τις οσμές. Ο κ. Θεοπέμπτου παρατήρησε ότι για το συγκεκριμένο θέμα ζητήθηκε εμπειρογνωμοσύνη από κοινοβούλια της Ευρώπης και  σε διάφορες χώρες υπάρχει η ανάλογη νομοθετική ρύθμιση.

Αναστέλλουν και περιμένουν τον Πρόεδρο

Μετά την ένταση των προηγούμενων ημερών και τη σύλληψη δυο κοινοταρχών της περιοχής προγραμματίστηκε συνάντηση των 12 επηρεαζόμενων κοινοτήτων της περιοχής με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη την Πέμπτη 25 Αυγούστου.. Την πληροφορία επιβεβαίωσε στην Offsite News και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος ο οποίος ανέφερε ότι στο πλαίσιο καλής θέλησης διακόπηκαν οι κινητοποιήσεις  στην περιοχή. Ο κ. Πελεκάνος ανέφερε ότι ο Πρόεδρος είναι σε ετοιμότητα για να βρεθεί λύση.

Καδής: «Θα το χειριστεί ο Πρόεδρος»

Με τη σειρά του μιλώντας στην Offsite News ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής ανέφερε ότι «σαν Υπουργείο θα δώσουμε στον Πρόεδρο όλες τις πληροφορίες και τα δεδομένα, αφού ανέλαβε ο ίδιος να το χειριστεί». Παράλληλα, ο κ. Καδής εξέφρασε την άποψη ότι η Εταιρεία κατέχει πολεοδομική άδεια και άδεια οικοδομής αλλά στο πλαίσιο καλής θέλησης αποφάσισε να διακόψει τις εργασίες αναμένοντας τις εξελίξεις στο Προεδρικό».  

Home