Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ασκούν λειτούργημα - Στη δουλειά και αυτές τις γιορτές

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
25.12.2020 - 06:00

Ασκούν λειτούργημα - Στη δουλειά και αυτές τις γιορτές

Thumbnail
Νοσηλευτής, αστυνομικός και πυροσβέστης μιλούν στην Offsite

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Κάποιοι επαγγελματίες ασκούν λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Στην κατηγορία αυτή εντάσσονται οι επαγγελματίες υγείας όπως οι νοσηλευτές καθώς και τα μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας  αστυνομικοί και πυροσβέστες. Αυτοί οι κλάδοι των επαγγελματιών τις μέρες των Χριστουγέννων και κάποιοι την Πρωτοχρονιά θα αφήσουν τις οικογένειές τους για να βρεθούν στο καθήκον και κοντά στην υπηρεσία των πολιτών.

Τιμώντας αυτούς τους επαγγελματίες, η Offsite μεταφέρει τις απόψεις ενός νοσηλευτή, ενός μέλους της Αστυνομίας και ενός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που δίνουν τον ...τόνο τους σε αυτό το ξεχωριστό θέμα. 

Χρ. Χριστοδούλου ,- Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΠΑΣΥΝΟ / Ταμίας Παγκύπριας Οργάνωσης Νοσηλευτών

Ο νοσηλευτής Χρίστος Χριστοδούλου που εργάζεται στο Ογκολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας  μίλησε με ποια αισθήματα τον βρίσκουν οι φετινές γιορτές που θα βρίσκεται στο καθήκον: 

«Τα Χριστούγεννα και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο καθένας μας βρίσκεται στη θαλπωρή της οικογένειάς του, μαζί με τα αγαπημένα του πρόσωπα. Σε μια εορταστική  ατμόσφαιρα όπου ο καθένας ξεχνά τις έγνοιες της καθημερινότητας, τις σκοτούρες, την πίεση της δουλειάς. Κοντά στα παιδιά μας τα οποία, ομολογουμένως, στερούμαστε, κοντά σε αγαπημένα πρόσωπα και συγγενείς».

«Δεν νοιάζεσαι ποια μέρα θα δουλέψεις»

Ωστόσο, όπως αναφέρει:«Οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες βρίσκονται αυτές τις μέρες, όπως κάθε χρόνο στο καθήκον. Φέτος, οι στιγμές και οι ημέρες είναι ιδιαίτερες. Η πανδημία μάς υποχρεώνει να λαμβάνουμε πολύ αυστηρά μέτρα, ειδικά οι επαγγελματίες υγείας που εργάζονται με ευπαθείς ομάδες ή σε θαλάμους περίθαλψης ασθενών με Covid.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Το να εργάζεσαι παραμονή Πρωτοχρονιάς είναι δύσκολο και σκληρό αλλά ταυτόχρονα όταν αγαπάς το επάγγελμά σου και  είσαι αφοσιωμένος στους ασθενείς σου, δεν νοιάζεσαι ποια μέρα θα δουλέψεις». 

Ο κ. Χριστοδούλου δεν ξέχασε τους ασθενείς του λέγοντας ότι «Εργάζομαι στο Ογκολογικό Τμήμα και για μένα, όπως και για άλλους συναδέλφους, αυτές οι ημέρες είναι εξαιρετικά δύσκολες, ειδικά όταν έχεις να φροντίσεις ανθρώπους με σοβαρά νοσήματα, που δίνουν καθημερινά μάχες για ζωή. Μέσα από τη δική τους φροντίδα προσπαθούμε να νιώσουμε καλύτερα, να δημιουργήσουμε ελπίδες στους ασθενείς κάνοντας τις ώρες τους στο Ογκολογικό πιο εύκολες και ευχάριστες. Όσο δύσκολο και να είναι, το παλεύουμε». 

Ωστόσο, η φετινή χρονιά, είναι  δύσκολη για τους νοσηλευτές  που παλεύουν εδώ και 10 μήνες με τον COVID – 19,  για όλους τους επαγγελματίες υγείας που άφησαν πίσω τις οικογένειες και τους δικούς τους για να υπηρετήσουν το καθήκον. Αυτό που τάχθηκαν να υπηρετούν και το κάνουν με τον καλύτερο τρόπο. .

«Θα νικήσουμε τον αόρατο εχθρό»

Καταλήγοντας, ο κ. Χριστοδούλου εξέφρασε τις ευχές του λέγοντας: «Εύχομαι σε όλους καλές γιορτές, δύναμη, υπομονή και κουράγιο, με την ελπίδα πως του χρόνου τις γιορτές θα καταφέρουμε να νικήσουμε τον «αόρατο εχθρό» και να χαρούμε μαζί με τους δικούς μας όμορφες, γιορτινές και χαρούμενες γιορτές.

Μαρίνα Χριστοδουλίδου - Κλάδος Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας

Η Μαρίνα Χριστοδουλίδου που υπηρετεί στον κλάδο Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας καταθέτοντας τις απόψεις της στο ρεπορτάζ μας τόνισε ότι «Ως Σώμα Ασφαλείας είμαστε ταγμένοι στην υπηρεσία του πολίτη και της πατρίδας μας, επί καθημερινής βάσεως, 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες τον χρόνο». 

«Δηλώνουμε παρόντες»

Ακόμα και κατά τις εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, δηλώνουμε παρόντες για να προσφέρουμε τις υπηρεσίας μας στους συνανθρώπους μας που τις χρειάζονται.  Σίγουρα είναι δύσκολο να βρίσκεσαι μακριά από την οικογένειά σου αυτές τις στιγμές. Ειδικότερα μακριά από τα παιδιά μας, τα οποία έχουν περισσότερο την ανάγκη της παρουσίας της μητέρας και του πατέρα τους. 

Μαρινα

Η κα. Χριστοδουλίδου τόνισε ότι «ο αστυνομικός επιτελεί λειτούργημα με οικογενειακό και κοινωνικό, πολλές φορές, κόστος.  Παραμένουμε και τώρα πιστοί στο καθήκον και στην αποστολή μας, στην πρώτη γραμμή, αγωνιζόμενοι για την ασφάλεια των συμπολιτών μας.  Ευχόμαστε σε όλο τον κόσμο, Καλά Χριστούγεννα και ένα ευτυχές, γεμάτο υγεία, ελπίδα και αισιοδοξία νέο έτος 2021».

Α. Κεττής: «Μας καλεί το καθήκον»

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής μιλώντας στην Offsite ανέφερε: «Σαφώς και είναι πολύ σκληρό να εργάζεσαι τις μέρες Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Ωστόσο μας καλεί το καθήκον και πρέπει να είμαστε εκεί για να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας».

ketths

Ο κ. Κεττής τόνισε ακόμα ότι «εύχομαι αυτές τις μέρες η Πυροσβεστική να είναι αχρείαστη αυτές τις μέρες. Βιώνουμε μια δύσκολη και περίεργη χρονιά με την πανδημία του κορωνοϊού και αυτές οι γιορτές θέλουμε να περάσουν όσο πιο αναίμακτα γίνεται. Ευχόμαστε χρόνια πολλά σε όλους με υγεία και πλήρη ασφάλεια».

 

Home