Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αστακός η Κύπρος σε έδαφος και αέρα λόγω Πάπα

Tου Γιώργου Μιχαηλίδη -
01.12.2021 - 06:00

Αστακός η Κύπρος σε έδαφος και αέρα λόγω Πάπα

Η Αστυνομία σχεδιάζει επιχείρηση με drones, ελικόπτερα και χιλιάδες μέλη - Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται η Αστυνομία Κύπρου με αφορμή το γεγονός ίσως και της χρονιάς, την επίσημη επίσκεψη του Προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας  Πάπα Φραγκίσκου και της συνοδείας του στην Κύπρο μεταξύ 02 και 04 Δεκεμβρίου 2021.

Εδώ και αρκετές μέρες στο Αρχηγείο Αστυνομίας υπάρχει ένας «πυρετός» προετοιμασιών ώστε η ασφάλεια του Πάπα να βρεθεί στο υψηλότερο σημείο, αφού η Αστυνομία δίνει εξετάσεις αυτές τις μέρες. Στο καθήκον θα βρεθούν χιλιάδες αστυνομικοί αφού ο Πάπας δεν έρχεται … κάθε χρόνο στην Κύπρο.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Όλα τα επιχειρησιακά Τμήματα της Αστυνομίας κάνουν τα τελικά τεστ ετοιμότητας, ενώ η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και η ΜΜΑΔ ετοιμάζουν τα τελικά  πλάνα δράσης. Για την φρούρηση του Πάπα, θα χρησιμοποιηθούν drones, ελικόπτερα και εάν χρειαστεί  ακόμα και ακροβολισμένοι αστυνομικοί.

Όπως πληροφορούμαστε, καταρτίστηκαν ομάδες επιχείρησης που θα δράσουν όλο το τριήμερο παραμονής του Προκαθήμενου της Ρωμαιοαθολικής Εκκλησίας στην Κύπρο. Παράλληλα, εντός της ημέρας θα ανακοινωθεί και το κλείσιμο δρόμων.

Κρας - τεστ για την Αστυνομία θα αποτελέσει η Παρασκευή 03 Δεκεμβρίου 2021 όπου ο Πάπας Φραγκίσκος θα βρεθεί  στις 10:00 το πρωί στο Στάδιο ΓΣΠ για να τελέσει Θεία Λειτουργία αλλά και ομιλία. Εκεί αναμένεται να βρεθεί πλήθος πιστών.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας στα σημεία  που θα βρεθεί ο Πάπας Φραγκίσκος, αλλά και στο χώρο διαμονής του.

Σημειώνεται ότι με βάση το πρόγραμμα που καταρτίστηκε, η άφιξη του Πάπα θα γίνει στο Αεροδρόμιο Λάρνακας στις 02 Δεκεμβρίου  στις 15:00 το απόγευμα. Από εκεί θα κατευθυνθεί στον Καθεδρικό Ναό Παναγίας των Χαρίτων (Μαρωνιτών) στη Λευκωσία στις 16:00 όπου ο Πάπας θα συναντηθεί με ιερείς, πιστούς, εκκλησιαστικούς συνδέσμους και κινήματα.

Στις 17:15 μ.μ. θα γίνει η τελετή υποδοχής στο Προεδρικό και στις 18:00 μ.μ. η συνάντηση με εκπροσώπους Αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας, εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και το Διπλωματικό Σώμα. Στις 20:30μ.μ., ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει  δείπνο στην παπική αντιπροσωπεία, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την Παρασκευή 03 Δεκεμβρίου στις 08:30 το πρωί ο Πάπας Φραγκίσκος θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, στις 09:00π.μ. θα έχει συνάντηση με την Ιερά Σύνοδο και στις 10:00 το πρωί . θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία στο ΓΣΠ.

Στις 16:00 το απόγευμα ο Πάπας Φραγκίσκος θα μεταβεί στην Εκκλησία Τιμίου Σταυρού στην Πύλη Πάφου όπου θα γίνει οικουμενική προσευχή με μετανάστες. Με αυτό τον τρόπο θα ολοκληρωθεί η ιστορική επίσκεψη του Πάπα στην Κύπρο. Η αναχώρηση της Παπικής Αντιπροσωπείας στην Κύπρο θα γίνει από το Αεροδρόμιο Λάρνακας στις 09:10 το πρωϊ.

Είναι η δεύτερη φορά που  Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας επισκέπτεται  την Κύπρο αφού προηγήθηκε η επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου τον Ιούνιο του 2010.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η Αστυνομία ανακοινώνει ότι, αύριο Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου, 2021 λόγω της αναμενόμενης επίσημης επίσκεψης στην Κύπρο του Πάπα Φραγκίσκου, θα ληφθούν αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Για το λόγο αυτό θα υπάρξουν κατά διαστήματα ολιγόλεπτες αποκοπές δρόμων, τόσο στην επαρχία Λάρνακας, στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Λευκωσίας, όσο και στην επαρχία Λευκωσίας.

Επίσης, από τις 6 το πρωί αύριο Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου, 2021, θα υπάρξει μόνιμη αποκοπή από τον κυκλικό κόμβο Μάρκου Δράκου προς τη συμβολή των οδών Ρηγαίνης-Αρσινόης, μέχρι τις 10 το πρωί του Σαββάτου 4 Δεκεμβρίου, 2021.

Επιπρόσθετα, η Αστυνομία προτρέπει το κοινό που θα παρευρεθεί την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, 2021 στο Στάδιο ΓΣΠ να προσέλθει έγκαιρα, γιατί θα διενεργούνται αυστηροί έλεγχοι για safepass και έλεγχοι ασφαλείας, τόσο από την Αστυνομία, όσο και από τις αρχές του Σταδίου. Οι πόρτες του Σταδίου ΓΣΠ θα ανοίξουν για το κοινό στις 7 το πρωί.

Παρακαλείται το κοινό όπως ακολουθεί τις οδηγίες των επί καθήκοντι αστυνομικών.  

Home